Geneva Motor Show 2021 nu va mai avea loc

Geneva Motor Show 2021 nu va mai avea loc, din cauza interesului redus al companiilor de profil. Mai mult, organizatorii intenționează să vândă evenimentul, anunță BBC, citat de Mediafax.

Geneva Motor Show este cel mai mare eveniment public din Elveția și are un impact economic de 200 de milioane de franci elvețieni (210 milioane de dolari) pe an, potrivit organizatorilor.

Evenimentul din acest an a fost anulat, împreună cu o serie de alte expoziții auto din întreaga lume, din cauza coronavirusului. Salonul auto internațional urma să aibă loc în martie 2021.

Organizatorii Salonului Auto de la Geneva au anunțat, de asemenea, planurile de a vinde activele evenimentului. Și se vorbește despre interesul proprietarilor centrului de conferințe Palexpo din Geneva, unde se desfășoară evenimentul.

Constructorii își regândesc strategiile

Salonul auto din acest an a fost anulat în februarie, cu doar câteva zile înainte de deschidere. Salonul atrăgea în mod regulat mai mult de jumătate de milion de vizitatori.

Anunțul referitor la ediția 2021 ridică întrebări cu privire la viitorul unor astfel de evenimente la nivel global. Și aceasta deoarece companiile producătoare de mașini își regândesc strategiile.

„Sectorul auto trece în prezent printr-o fază dificilă, iar expozanții au nevoie de timp pentru a se recupera din efectele pandemiei”, a declarat Comitetul și Consiliul Fundației „Salon International de l’Automobile”, care organizează expoziția.

Majoritatea expozanților care au luat parte la un sondaj au spus că „probabil nu vor participa” anul viitor, au adăugat organizatorii.

Lansările online, noua soluție

Nu doar evenimentul de la Geneva, ci și altele de gen au fost anulate anul acesta. Între acestea, cele din New York și Detroit. Dar anularea a fost cauzată de pandemie.

Constructorii nu au renunțat însă la prezentarea noilor modele. Și nu au mai făcut-o la astfel de evenimente, ci în cadrul unor lansari proprii, online. O soluție care s-a dovedit nu doar mai puțin costisitoare, ci și cu un efect superior. Din punctul de vedere al audienței, dar și al feedback-ului.

Lasă un răspuns