Gata s-a făcut! Dinamo, preluată de spanioli! Mulțescu:” Veni, vidi, vici, roiu!”

Dinamo are un nou acționar majoritar. Spaniolul, Pablo Cortacero. Este pentru prima dată când clubul din Ștefan cel Mare intră sub patronajul unei societăți internaționale. Mâine, ibericii vor să discute și cu reprezentanții suporterilor DDB, care dețin 27% din acțiunile clubului, pentru a ajunge la o înțelegere. Aceștia au un memorandum semnat cu Ionuț Negoiță care le dă dreptul de a-și exercita dreptul de VETO în privința tranzacției. 

Câți bani trebuie să dea spaniolii

După ce toate actele vor fi semnate, ibericii trebuie să plătească datoriile de 3 milioane de euro. În plus trebuie să asigure și un buget de 5 milioane de euro. Pablo Cortacero a anunțat că va începe reconstrucția rapid. Există o listă de jucători care vor fi aduși, în plus vrea să refacă și echipa a doua. Se pare că noul președinte al clubului ar putea fi Ioan Mărginean, fostul oficial al celor de la Gaz Metan. Acesta spune că a fost consultat de spanioli, dar deocamdată nu a primit o ofertă concretă.

 “Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul lui Pablo Cortacero, transmis pe pagina oficială a clubului.

Mulțescu ca și plecat din Ștefan cel Mare

Este foarte posibil ca Gigi Mulțescu să plece de la Dinamo. Se pare că noul patron l-ar vrea pe Cosmin Contra sau un tehnician spaniol.

„Veni, vidi, vici, roiu! O iau așa, ca pe o glumă. Ce să fac?O să mă ocup de echipă până când… nu mă mai ocup! Eu am contract până pe 15 august, cu drept de prelungire. Am negociat prelungirea, dar era seară și nu am semnat. Eu sunt la dispoziția clubului până când e nevoie. Noul patronat, sigur, poate să își aleagă echipa tehnică. Cine dă bani conduce”, a declarat Mulțescu la Digi Sport. 

Cine e Pablo Cortacero

Omul de afaceri conduce grupul Nazasur SL din Granada, care se ocupă în principal cu imobiliare. În trecut a încercat să le preia și pe Almeria și Getafe. Jurnaliștii spanioli au scris în mai multe rânduri că Pablo Cortacero este mereu sfătuit de Pere Guardiola, fratele antrenorului de la Manchester City, dar și de Rufo Collado, fostul președinte de la Granada. Cortacero a iubit mereu fotbalul, în tinerețe jucând, dar doar la nivel de amatori, la Afarte Industrial.

Lasă un răspuns