Gabriela Szabo a dus CSM București la incapacitate administrativă!

În vara lui 2017, când a venit la conducerea clubului, după ce a câștigat o mascaradă de concurs, ea fiind unica participant, Gabriela Szabo a ieșit cu o declarație atractivă, dacă vreți, pe care angajații, în primul rând, dar și fanii clubului bucureștean, au primit-o cu mare bucurie. Szabo spunea atunci că are un proiect măreț pentru CSM, iar după numai după doi ani și jumătate de mandat ”o felicităm” și recunoaștem că planul i-a ”reușit”, că proiectul a fost dus la ”bun sfârșit” – practic, CSM București a ajuns sau urmează să ajungă în incapacitate administrativă, după ce în vara lui 2019 a desființa și cele mai importante ramuri sportive. Și o să explic ce-nseamnă asta!

Câștigătoarele Ligii Campionilor au ajuns la Slatina în ziua meciului!

Cristina Neagu

În Prosportul de astăzi, ediția online, firește, jurnalistul Marius Huțu spunea că CSM București stă pe un butoi cu pulbere, că în 2019 acesta și-a pierdut solvabilitatea, că a intrat într-o prelungită incapacitate de plată. Și ziaristul ne dezvăluia încă o informație tulburătoare – echipa de handbal senioare a plecat la Slatina, pentru a juca un meci de campionat, din Liga Florilor, chiar în ziua partidei, de la ora 6 dimineața, întâlnirea urmând să aibă loc la 11:00! Și trebuie să recunoaștem că handbalistele au acuzat acest șoc, trezirea de dimineață și drumul cu un autobuz, de parcă era vorba de o formație de țurcă, de la Oțoțoaia din Deal! Au câștigat cu greu partida, contra gazdelor de la Slatina, dând semne de oboseală fizică și arătând o anumită lipsă de combativitate.

În 2019, CSM București a fost în incapacitate permanentă de plată

Am sunat la club, iar cei câțiva angajați, care au mai rămas pe baricade, au confirmat știrea cu echipa de senioare, completând că tot anul 2019 a fost marcat de o incapacitate de plata permanentă. ”La handbal, restanțele erau de două maxim trei luni, dar la alte sporturi s-a ajuns și la șase luni și mi se pare că, acum două-trei săptămâni, ați scris ceva despre atletul nostru Andrei Gag, neplătit de o jumătate de an. Vreau să vă spun că suntem aproape terminați – Ordonanța de Urgență 114, dată de Guvern, a apărut, cred că astăzi, în Monitorul Oficial, iar toți cei angajați pe bază de detașări, de la diferite ONG-uri sau firme private, sunt puși pe liber. Directoarea Szabo s-a dus cu 32 de dosare la Primăria Capitalei, ca să organizeze concursuri de ocuparea posturilor, dar și să obțină finanțări în plus, dar se spune că cei din primărie nu au agreeat doleanțele financiare ale directoarei, mai ales că restanțele de plată ale anului 2019 se ridică la suma de 7 milioane de lei. Asta înseamnă că directoarea Szabo a cheltuit cu 7 milioane de lei mai mult, decât bugetul aprobat, curioasă abordare de management!

Bomboana pe colivă…

Acum nu mai avem niciun compartiment funcțional, nu mai avem Juridic, Contabilitate, asta înseamnă incapacitate administrativă. Un fel de bomboană pe colivă, dacă ținem cont că tot în anul 2019, unul pe care nu-l mai vrem repetat, s-au desființat voleiul la nivel de seniori, feminin și masculin, rugby-ul seniori, baschetul seniori și juniori, șahul seniori, dansul sportiv seniori, motociclismul seniori. Cu ce să ne lăudăm, dacă n-a fost făcută nicio premiere, la sfârșit de an, n-am avut niciun clasament al celor mai buni sportivi, am ajuns într-o situație de tot rahatul. ”, ne spuneau oamenii din club.

Curtea de Conturi a controlat doar 5% din activitatea clubului, pe 2018?

Cu aproximativ două luni în urmă, angajații clubului erau bucuroși că în clubul lor urma să vină Curtea de Conturi, o entitate care trebuia să controleze activitatea clubului, și pe plan financiar, și pe plan sportiv. Au venit două doamne, au stat ce-au stat pe-acolo, după care au plecat. Se zvonește că ar fi controlat doar 5% din activitatea clubului, un procent mult prea mic, ca să-ți dai seama de greșelile și neregulile din clubul bucureștean. Se așteaptă să fie făcut public, totuși, Raportul de după control, dar oamenii din club sunt sceptici, că vor afla ceva, vreodată.

Bucureștenii se întreabă: până când, Gabriela Szabo?

Așadar, de la înscăunarea noii directoare Gabriela Szabo, CSM București a mers din rău, în mai rău – s-au desființat secții sportive, au fost dați afară antrenori de valoare și sportivi performanți, iar alții au fost mutați la alte ramuri, de care nu s-au ocupat niciodată, nefiind pe măsura pregătirii lor. S-a creat un haos și din pricina numărului mare de procese, pe care directoarea clubului le-a generat și pe care le-a pierdut și le pierde pe bandă rulantă. Am semnalat toate acestea, prin articole cu dovezi concrete, am atenționat-o și pe Gabriela Firea, Primarul Capitalei, și i-am demonstrat că managementul de la CSM București este unul păgubos. Bucureștenii sunt tot mai nemulțumiți de starea jalnică în care a ajuns clubul Capitalei, și probabil că se vor răzbuna și ei cândva – vine vremea votului la alegerile locale, iar primarul Firea a arătat mult dezinteres în problema performanțelor de la CSM București…

Ele sunt responsabile de ceea ce se întâmplă la CSM București: Gabriela Firea și Gabriela Szabo

Lasă un răspuns