Gabriela Firea se face de cacao, reneagă senzorii certificați de statul român

Gabriela Firea i-a pus gând rău rețelei Aerlive.ro, care are, în București, 10 senzori pentru măsurarea poluării, acreditați de statul român. Senzorii ONG-urilor au contribuit la un scandal public între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și ministrul Mediului, Costel Alexe.

Aparatele, acreditate de statul român

„Aparatele uRADMonitor au verificată echivalența prin testare într-un laborator certificat RENAR. Cu alte cuvinte, datele furnizate sunt relevante și comparabile cu stațiile oficiale și recunoscute pe plan european. În București, avem în total aproape 100 de astfel de aparate de diverse modele, care informează transparent și în timp real cetățenii”, spune Radu Motisan, fondator Uradmonitor.

Scandal Firea – Alexe

Informațiile transmise în spațiul public cu privire la depășirile de până la cinci ori ale normelor de poluare cu microparticule au iscat un scandal uriaș între Firea și Alexe.

Totul a culminat cu un comunicat de presă prin care edilul general a transmis că „aceste rețele nu sunt autorizate/omologate de către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor” dar și că „datele oficiale de calitate a aerului […] sunt datele obținute prin Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului”.

Aerlive.ro, realizată de un tânăr român

Aerlive.ro este o platformă pentru măsurarea calității aerului din București și a fost lansată pe 12 decembrie anul trecut de mai multe ONG-uri. Rețeaua Aerlive.ro este compusă din 10 mini-stații de concepție românească, realizate la Timișoara de un tânar antreprenor român. site news

Lasă un răspuns