Facebook

Gabriela Firea face declarații pe pagina ei de Facebook despre protestul din Piața Victoriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris pe Facebook că eforturile tuturor sunt zădărnicite, iar recomandările epidemiologilor sunt ignorate, referindu-se la protestul neautorizat din Piața Victoriei, care are loc deși astfel de manifestări sunt interzise în starea de alertă.

„Dragi prieteni virtuali, cum apreciați adunările publice în această perioadă de răspândire a noului virus? Dovadă d : 1. responsabilitate sau 2. iresponsabilitate?”, a scris Firea pe Facebook.

„Întreaga lume s-a oprit din loc. Am făcut cu toții sacrificii pentru evitarea contaminării pe scară largă. Nu v-ați întâlnit cu familia și prietenii. Ați lucrat de acasă. Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite. Suntem în plină pandemie. Nu s-a descoperit vaccinul și tratamentul minune. Ne dorim să repornim economia, pentru a preveni pe cât posibil o prăbușire economică. Între timp, recomandările epidemiologilor sunt ignorate. Mă întreb, încotro ne îndreptăm”, a scris Firea.

Circa 100-200 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta față de restricțiile adoptate de autorități. Oamenii nu poartă mască, se îmbrățișează și îi strâng mâinile.

Printre protestatari se află și Bogdan Stanoevici, fost candidat la alegerile prezidențiale, și fostul europarlamentar Adrian Severin, care a fost condamnat pentru corupție.

Protestatarii fie nu sunt de acord cu restricțiile impuse în starea de alertă, fie nu cred că pandemia ar fi reală. site news

Lasă un răspuns