Fumătorii- incluși în categoriile vulnerabile la coronavirus

Fumătorii – incluși în categoriile vulnerabile la coronavirus

Fumătorii sunt incluși în categoriile vulnerabile la coronavirus. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor a declarat că fumătorii sunt mai vulnerabili la coronavirus comparativ cu nefumătorii și cer includerea acestora în categoriile de risc.

Fumatul sau vaping-ul reprezintă un factor de risc în cazul COVID-19, atât prin creşterea riscului de infectare, cât şi prin evoluţia spre forme severe.

Agenţia Uniunii Europene pentru controlul îmbolnăvirilor a declarat chiar că e posibil ca fumătorii să fie mai vulnerabili în fața coronavirusului decât vârstnicii. În afara faptului că fumatul poate creşte riscul de infectare cu COVID-19, acesta poate duce și la apariţia unor forme severe.

Drept urmare, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în categoria persoanelor vulnerabile în faţa virusului.

Fumătorii necesită îngrijire la terapie intensivă sau ventilaţie artificială de trei ori mai des decât nefumătorii.

British Medical Journal arată într-un studiu recent că fumătorii necesită îngrijire la terapie intensivă sau ventilaţie artificială de trei ori mai des decât nefumătorii.

Totodata, un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor arată că persoanele care s-au lăsat de fumat ar putea fi mai sensibile la coronavirus, faţă de cele care încă fumează, din cauza acţiunii unei enzime din celulele organismului lor.

În cazurile grave, la persoanele cu afecţiuni medicale preexistente şi cu imunitate scăzută, coronavirusul afectează capacitatea pulmonară, fiind necesară ventilaţia mecanică a pacientului. site news

Lasă un răspuns