Frica de gripă, dată în paranoia! Angajații unei primării au recurs la un gest extrem, tifon cu spirt pe mânerele ușilor

Frica de gripă, dată în paranoia! Angajații Primăriei Balș din județul Olt au bandajat mânerele ușilor de la birouri cu tifon îmbibat cu spirt, de frica epidemiei de gripă. Medicii spun că măsura nu-i ajută cu nimic și le recomandă să se ferească de cei care tușesc sau strănută fără să pună batista la gură, relatează Mediafax.

Frica de gripă, dată în paranoia!

Potrivit reprezentanților instituției, măsura a fost luată de câțiva funcționari de la Urbanism, după ce mai mulți angajați din primăriei s-au îmbolnăvit de gripă, dar a fost repede adoptată și de colegii lor din alte departamente.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Balș, Cristi Popescu, a declarat că funcționarii au primit măști, dar după o zi au renunțat la ele, pentru că nu li se părea potrivit să discute cu oamenii având fețele acoperite.

Citește și Competiție mondială pentru descoperirea tratamentului împotriva coronavirusului ucigaș!

„A fost inițiativa șefilor de birou. Un șef de birou a avut o idee, am înțeles că soția lui lucrează în domeniu, și a venit cu acele feșe și le-a îmbibat în spirt și le-a pus pe două-trei uși. Sunt vreo opt sau zece cazuri de gripă în instituție și, lucrând zi de zi cu zeci, sute de oameni, trebuiau să găsească o soluție, mai ales cei de la parter care au zilnic în birou 50-60 de oameni.

Au purtat și măști, dar nu poți să stai cu mască atunci când vorbești cu un om. Eu știu că e igienic, dar nu e frumos. Și așa, au zis că măcar să ia măsura asta, preventiv”, a declarat Cristi Popescu, pentru MEDIAFAX.

Măsura luată de angajați nu ajută la nimic

Specialiștii în sănătate publică susțin că tifonul îmbibat cu spirt nu ajută în lupta împotriva bolii virale.

„Nu-i ajută cu nimic. Gripa este un virus, o boală cu transmitere aerogenă. Se face o dezinfecție curentă, iar dacă vrei să te protejezi, îți iei mănuși. Spirtul nu este un dezinfectant pentru dezinfecție curentă. Dezinfecția se face cu substanțe avizate de minister.

Ar fi foarte bine să poarte măști medicale. Degeaba pun mâna pe mânere dezinfectate, dacă trec pe lângă cineva care tușește și strănută și nu pune mâna sau batista de unică folosință la gură”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt. site news

Lasă un răspuns