Frații Micula primesc o avere, Romatsa este salvată

Frații Micula și-au retras acțiunea de poprire a banilor în cazul Romatsa, ca urmare a achitării de către Guvernul României a sumelor cerute. „În urma achitării de către statul român a titlului executoriu, Viorel Micula și-a retras, prin executor, acțiunea de poprire a banilor. Judecătorul a dispus ridicarea popririi Eurocontrol care viza toți banii. Romatsa este salvată”, a declarat Ludovic Orban. Decizia instanței de la Belgia a fost pronunțată pe 24 decembrie.

Decizia luată de urgență în guvern

În sedința de guvern din 13 decembrie, bugetul MFP a fost suplimentat cu 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului. ”Am luat clar decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. Am introdus pe ordinea de zi un memorandum și o hotărâre de Guvern. Suplimentăm bugetul Ministerului Finanțelor cu suma care trebuie plătită în mod obligatoriu prin titlul executoriu, din Fondul de Rezervă”, a spus Orban. Decizia venea după ce frații Micula au câștigat un proces împotriva statului român, obținând blocarea conturilor companiei de control a traficului aerian.

Puteam provoca o criză aeriană a nivel european

Romatsa se afla în pericol de a nu mai putea efectua serviciile de navigație aeriană din cauza problemelor financiare, a explicat premierul. ”Situatia în care ne găsim este extrem de gravă”, a spus Ludovic Orban. ”Conditiile de acordare a licenței sunt foarte stricte, stabilite la nivel european”, a declarat premierul. Una dintre aceste condiții este cea a sustenabilității financiare.”Pe 24 decembrie e termen de judecată și, dacă se menține decizia instanței, există risc major ca Romatsa să nu își mai poată păstra certificatul de furnizor de servicii. Romatsa dirijează traficul aerian acordând servicii pentru peste 1 milion de zboruri anual. Ieșirea din funcțiune, adică pierderea certificatului, creează o problemă la nivelul Europei”, declara premierul.

Cel mai frumos Crăciun din istorie pentru frații Micula

Conturile Romatsa au fost poprite după ce frații Ioan și Viorel Micula, investitori suedezi, au câștigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro. Crăciunul din acest an îi găsește pe celebrii frați cu peste 300 de milioane de euro în plus în conturi. Moșul le-a adus un cadou pentru care s-au luptat aproape 15 ani. (site news)

Lasă un răspuns