Cei ce vor să se lase de fumat vor putea cumpăra produsele conform recomandărilor medicilor

Franța: plasturii și pastilele anti-fumat, vândute cu restricții

Autorităţile franceze au limitat, la 24 aprilie, cantitatea de produse ce funcţionează ca înlocuitor de nicotină, care poate fi vândută unei singure persoane, în timp ce vânzarea online a fost suspendată în întregime pentru a proteja stocurile şi a evita cumpărarea în exces, anunță agențiile internaționale de presă.

Un studiu publicat în această săptămână arată că nicotina ar avea potenţialul de a proteja oamenii împotriva infectării cu noul coronavirus.

Guvernul francez a anunțat că până la 11 mai, cât timp sunt în vigoare restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, farmaciile vor putea vinde cantităţi limitate de produse care ajută la tratarea dependenţei de nicotină, precum plasturi, gumă de mestecat sau pastile.

Vânzarea acestor produse online a fost suspendată în întregime.

Decizia a fost luată „în primul rând pentru prevenirea riscurilor de sănătate cauzate de consumul excesiv sau utilizarea necorespunzătoare a acestora ca urmare a informaţiilor privind efectul protector al nicotinei împotriva COVID-19”, a transmis guvernul într-un comunicat.

„În al doilea rând, garantează aprovizionarea continuă şi adecvată pentru persoanele care necesită asistenţă medicală pentru a se lăsa de fumat”, se mai arată în document.

Cercetătorii de la un spital de top din Paris au făcut publice, la 22 aprilie, rezultatele unui studiu realizat pe aproape 500 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, descoperind că doar 5% dintre aceştia erau fumători, în timp ce la nivel naţional, 35% din populaţia ţării fumează, scrie Daily Mail.

Studii care au prezentat concluzii similare au fost realizate şi în China. Aici, 12,6% din 1000 de persoane infectate erau fumători, în timp ce 26% din întreaga populaţie a Chinei fumează.

Cercetătorii francezi aşteaptă în prezent aprobările necesare pentru a continua studiile, inclusiv folosirea de plasturi cu nicotină pe angajaţii unui spital din Paris, pentru a vedea dacă îi protejează împotriva contractării virusului.

Teoria cercetătorilor este că nicotina ar putea avea efect asupra receptorilor celulari, blocând astfel virusul să intre în celule şi să se răspândească în organism, a explicat coautorul studiului, neurobiologul Jean-Pierre Changeux de la Institutul Pasteur din Franţa. site news

Lasă un răspuns