unsplash

Franța nu va mai impune carantină persoanelor care vin din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau spațiul Schengen

Preşedinţia franceză a anunțat duminică faptul că Franța nu va impune perioadă de carantină ”niciunei persoane, indiferent de naţionalitatea sa, provenind din UE, zona Schengen sau Regatul Unit”.

Anunțul a venit la o zi după ce ministrul sănătăţii, Olivier Véran, afirmase că măsurile de carantină, prevăzute în proiectul de lege de prelungire a stării de urgenţă sanitară, se vor aplica „persoanelor intrând pe teritoriul naţional sau venind dintr-un teritoriu de peste mări”.

Pentru cazurile francezilor sau europenilor venind dintr-o altă zonă decât UE, spaţiul Schengen sau Regatul Unit, modalităţile vor fi precizate în următoarele zile de Ministerul de Externe, a adăugat Palatul Elysee.

Guvernul francez a luat decizia de a prelungi cu două luni, până la 24 iulie, starea de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi a conturat relaxarea măsurilor de ieşire din izolare începând de la 11 mai, dar mai ales introducerea unui „sistem de informare” privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

Europa începe să iasă din izolare, de săptămâna viitoare, noile reglementări fiind aplicate în peste 15 ţări. site news

Lasă un răspuns