Franța este în stare de alertă. Macron anunță măsuri drastice pentru combaterea COVID-19: Nu voi face compromisuri

Franța este în stare de alertă. Președintele Emmanuel Macron a anunțat, joi seară, mai multe măsuri stricte pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Franţa se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, a declarat, joi seară, preşedintele Emmanuel Macron.

Franța se confruntă cu cea mai gravă criză medicală

„Am gânduri de emoţie şi afecţiune pentru familiile şi rudele victimelor. Aceasta este cu care se confruntă Franţa în ultimul secol. În cele mai multe cazuri, virusul nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe grave pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cronice”, a declarat Emmanuel Macron, într-un discurs televizat rostit joi seară.

„Tot personalul medical este implicat. Transmit recunoştinţa naţiunii pentru personalul medical”, a adăugat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

„Suntem abia la începutul acestei epidemii. S-a accelerat peste tot în Europa, s-a intensificat. Prioritatea noastră absolută va fi sănătatea. Nu voi face compromisuri”, a continuat liderul Franţei.

Ambasada României la Paris a sintetizat măsurile luate în Franța: Închiderea, de LUNI (16 martie), a creșelor, școlilor, colegiilor, liceelor și universităților, până la noi dispoziții; Mărirea capacității spitalelor de a primi pacienți, precum și amânarea intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgente; Încurajarea companiilor să permită angajaților să lucreze de acasă; Limitarea la maximum a manifestațiilor cu public; Reducerea deplasărilor care nu sunt strict necesare; Persoanele vulnerabile (vârstnici, cu boli cronice) sunt rugate să rămână, pe cât posibil, la domiciliu.

Totodată, transportul public rămâne deschis, iar primul tur al alegerilor municipale va avea loc, așa cum a fost stabilit, duminică, 15 martie, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare deja anunțate. site news

Lasă un răspuns