Francis Ford Coppola va relansa “The Godfather Part III“ cu un final complet diferit

Francis Ford Coppola lucrează la o nouă editare – completată cu un nou final – pentru “The Godfather Part III”, a declarat purtătorul de cuvânt al studioului Paramount Pictures într-un comunicat dat săptămâna aceasta.

Filmul, care a debutat în 1990, va fi relansat în cinematografe în decembrie sub un nou titlu, “The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone”.

„<Nașul> lui Mario Puzo, <Coda: moartea lui Michael Corleone> este o recunoaștere a titlului preferat de Mario și al meu și a intențiilor noastre originale pentru ceea ce a devenit The Godfather: Part III” ”, a spus Coppola într-un comunicat.

El a continuat: „Pentru această versiune a finalului filmului, am creat un nou început și un nou sfârșit și am rearanjat câteva scene, cadre și indicii muzicale. Cu aceste schimbări și cu înregistrările și sunetul restaurate, din punctul meu de vedere, este o concluzie mai potrivită pentru „The Godfather” și „The Godfather: Part II” și îi sunt recunoscător lui Jim Gianopulos și celor de la Paramount pentru că mi-au permis să îl revizuiesc”.

Nominalizat la 7 premii Oscar

A treia parte a fost lansată inițial la 16 ani după “The Godfather Part II” și s-a concentrat asupra luptelor lui Michael Corleone de a-și elibera familia din sindicatul criminalității înființat de tatăl său.

Al Pacino a jucat rolul lui Michael, în timp ce restul distribuției a inclus-o pe Diane Keaton, Talia Shire și pe fiica lui Coppola, Sofia, în rolul fiicei lui Michael, Mary.

Filmul a fost nominalizat la șapte Premii Oscar, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor într-un rol secundar pentru Andy Garcia.

În ciuda nominalizărilor sale, filmul a fost criticat de mai multi cunoscători ai fenomenului: „Ultima parte din saga <The Godfather> amintește de puterea predecesorilor săi atunci când este vorba strict de afaceri, dar performanțele copleșitoare și tonalitatea confuză aduc mai puțină apropiere în ceea ce privește povestea lui Corleone”.

Fiica lui Coppola, Sofia, a fost criticată și ea pentru interpretarea sa, deși Roger Ebert a apărat-o la acea vreme pe tânăra actriță devenită regizor.

„Nu există nici o modalitate de a prezice ce fel de performanță ar fi putut obține Francis Ford Coppola de la Winona Ryder, tânăra actriță experimentată și talentată, care inițial ar fi trebuit să joace acest rol”, a scris Ebert. „Dar cred că Sofia Coppola îi aduce o calitate lui Mary Corleone. O anumită vulnerabilitate și simplitate, care cred că sunt potrivite și corecte pentru rol.”

Lasă un răspuns