(FOTO + VIDEO) Furtuna Gloria, ravagii în Spania. 10 persoane decedate și multe dispărute, imagini apocaliptice

Inundații puternice în Spania. Furtuna Gloria a provocat inundații puternice, iar peisajul este dezolant: Zece morţi, sute de drumuri închise circulaţiei şi terasamente de cale ferată distruse.

Valurile imense au înaintat mult pe țărm, iar în unele zone, străzile oraşelor au fost acoperite de grindină. Din cauza vântului puternic, faţadele blocurilor şi schelele folosite de muncitori s-au prăbuşit peste maşini.

Sunt în continuare în vigoare coduri portocalii şi galbene în 11 provincii din statul iberic, ai cărui locuitori răsuflă, totuşi, uşuraţi: de vineri, vremea va reveni la normal.

Inundații și vânt puternic în Spania

Începând de duminică, estul Spaniei a fost afectat de ploi abundente, dar şi de ninsori, însoţite de rafale de vânt de 100 km/oră şi de valuri care au depăşit 10 metri înălţime.

Citește ce oraș emblematic al Italiei se scufundă din cauza inundațiilor masive

Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, în contextul în care cel puţin cinci persoane sunt în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare. Printre acestea se numără un britanic de 25 de ani, care a dispărut la Ibiza, şi un spaniol de 27 de ani, care făcea alpinism pe insula Mallorca. site news

Lasă un răspuns