(FOTO) Vestea că se închide Bucureștiul i-a alertat pe români! Stocuri epuizate mai ceva ca de Sărbători

Vestea că se închide Bucureștiul i-a alertat pe români! Înmulţirea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus a readus isteria în supermarketurile din România.

Vestea că se închide Bucureștiul i-a alertat pe români!

Rafturi goale, aglomeraţie la case, produse lipsă, bucureştenii se pregătesc de închiderea oraşului, deşi autorităţile dau asigurări că nici măcar nu s-a discutat o astfel de măsură. 

Cazurile de coronavirus venite în cascadă de la autorităţi au scos bucureştenii la aprovizionare. „Nici de Sărbători nu a fost aşa”, spun vânzătorii, iar rafturile stau mărturie. RomaniaTV.net a făcut un tur al magazinelor, iar imaginile nu prea au nevoie de multe comentarii.

Primvicepreşedintele PNL linişteşte populaţia

”Sa fie CLAR, Capitala României NU se închide. Este un fake-news mizerabil. Mașinile venite în vămi sunt escortate de mașini de poliție spre județele unde au domiciliu pentru a fi puși în carantină sau autoizolare, cei care vin din zone roșii sunt băgați direct în carantină.

De asemenea, au fost montate corturi de triaj la intrările de pe Vama de Vest. Centrele de carantinare din județele Timiș, Arad, Bihor i-au preluat pe o parte dintre cei veniți, ceilalți au ajuns la casele lor unde vor rămâne în autoizolare două săptămâni.”, a anunţat Rareș Bogdan.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi caracterizată ca pandemie. Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai multe de 110 ţări au fost infectaţi.

Numărul deceselor la nivel mondial a depăşit 4.200.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut: „Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”. El a adăugat că totuşi crede că poate fi controlată.

Cel mai recent bilanţ făcut de OMS este: 118.000 de cazuri înregistrate la nivel global în 114 ţări. Mai mult de 90% dintre ele, în China şi Coreea de Sud. site news

Lasă un răspuns