(FOTO) Un mare campion a MURIT de coronavirus, după ce a refuzat să poarte mască de protecţie

Un mare campion a MURIT de coronavirus, după ce a refuzat să poarte mască de protecţie. Unul dintre cei mai cunoscuţi bodybuilderi din China, Qiu Jun, a fost răpus de virusul ucigaş, după ce a refuzat să poarte mască și a continuat să meargă la sală pentru a face exerciții, în ciuda apelurilor disperate ale autorităților şi familiei.

Un mare campion a MURIT de coronavirus, după ce a refuzat să poarte mască de protecţie

Qiu Jun locuia în Wuhan, orașul din care a pornit epidemia de pneumonie virală.

Deşi avea 72 de ani, Qiu Jun era încă activ și în putere în momentul în care a contractat virusul.

După doar patru zile în spital, familia sa a confirmat că sportivul veteran și-a pierdut viața.

Bărbatul și-a început târziu cariera în bodybuilding în 2003, la 56 de ani. De atunci, a câștigat numeroase premii naționale.

Qiu Jun era văzut adesea în parcul Zhongsan, din Wuhan, unde făcea exerciții mai multe ore pe zi. A continuat cu acest obicei chiar și în momentul în care orașul devenise pustiu din cauza amenințării coronavirusului.

Citește și Cea mai neagră zi a epidemiei de coronavirus, aproape 250 de decese şi 15000 de îmbolnăviri

Ginerele său a povestit că sportivul a început să se simtă rău și familia l-a dus la spitalul din Wuhan. 

”I s-au luat analize de sânge, apoi i-a fost confirmat diagnosticul. Persoanele în vârstă tind să fie încăpățânate.

Când a apărut teama de coronavirus, la începutul anului, i-am spus să iasă mai puțin și să poarte mască, dacă o face. El a răspuns doar ‘Ce va fi va fi! Cum aș arăta cu mască?’ M-am supărat, dar nu am avut ce să fac”, a spus ginerele, citat de Daily Star.

Plănuia să fie activ până la 80 de ani

Qiu Jun plănuia să facă bodybuilding până la 80 de ani. Chinezul plănuia să participe în această vară la diverse competiții, în orașele Beijing și Nanjing.

Până acum, peste 1.000 de persoane au murit din cauza coronavirus. La nivel global, peste 42.000 de oameni au luat boala, majoritatea în China. Până acum, rata mortalității se situează în jurul a 3%. site news

Lasă un răspuns