(FOTO) Ștefan Mandachi, decizie neașteptată. Și-a închis hotelul de 4* pentru a-i caza gratis pe cei care luptă anti-COVID-19

Suceveanul Ştefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova în semn de protest că ţara noastră nu are autostrăzi, a luat o decizie neaşteptată cu privire la hotelul pe care îl deţine în municipiul Suceava.

Ştefan Mandachi şi-a închis hotelul pentru publicul larg şi a anunţat că-l pune la dispoziţia celor care luptă împotriva coronavirusului, fără a încasa subvenţie de la stat.

Ce scrie Ștefan Mandachi pe Facebook

Mandachi a scris pe Facebook că hotelul său de patru stele este deschis pentru: – medici/ asistenţi medicali/voluntari în spitale, care au interacţionat cu bolnavi/suspecţi de Coronavirus de la Spitalul Judeţean şi a oricăror alte spitale orăşeneşti sau săteşti dimprejur.

(…) – poliţişti, jandarmi şi alte cadre militare care interacţionează cu cetăţeni contaminaţi cu Coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, patrulează liniştiţi pe străzi, nu respectă regimul de carantină).  

“Ofer GRATUIT toate saloanele de evenimente corporate (sau săli de nunţi) de la Magnificus Plaza de 1500 MP tuturor antreprenorilor care vor să confecţioneze măşti de protecţie sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor. Practic se pot pune mai multe sute de maşini de cusut în incinta acestor spaţii”, a arătat Ştefan Mandachi.

„Nu putem să chemăm personalul nostru, ca să nu se infecteze, dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel şi vor primi cartelele pe care noi le predăm la spital şi poliţie. Noi asigurăm doar paza.

În schimb vom oferi câte o masă gratuită de la un restaurant de-al meu în care mai avem dreptul să facem catering“, spune omul de afaceri Ştefan Mandachi.

„Solicit pe această cale tuturor Mallurilor din România să se închidă de urgenţă şi să ofere spaţii (că au suficiente) pentru persoanele care au nevoie de spaţii (adăpost, igienizare, depozitare).”, a mai scris Mandachi.

Antreprenorul și-a explicat decizia

În cadrul emisiunii „Punctul culminant”, antreprenorul Ştefan Mandachi i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu de ce a decis să vină în sprijinul medicilor care îi tratează pe bolnavii de coronavirus.

„Am vrut sa ofer aceste spaţii doar către personalul medical, dar astăzi am primit în jur de 40 de telefoane şi de la reprezentanţii Poliţiei şi de la reprezentanţii SMURD-ului şi de la pompieri care mi-au spus că ar vrea şi ei un număr de camere. Acesta este motivul pentru care am şi la dispoziţia poliţiştilor, jandarmilor şi la dispoziţie oricăror cadre militare posibilitatea de se caza în hotelul meu”, a declarat Ştefan Mandachi, la România TV.

Lasă un răspuns