(FOTO) Român întors din Italia, intubat la Balș și decedat la Colentina, suferea de un ALT tip de coronavirus

În cazul pacientului român întors din Milano, care a fost testat de două ori negativ pentru coronavirus, medicii de la Spitalul Colentina se întreabă de ce a fost adus să moară la ei ” în condițiile în care nu avem asigurate echipamente de protecție pentru COVID-19”. 

Pe 12 martie a fost internat la Spitalul Balș un pacient, român în vârstă de 40 de ani, întors de la Milano pe 7 martie și aflat în carantină la domiciliu, cu febră, tuse și alterarea stării generale cu disfuncție respiratorie.

Român întors din Italia, decedat din cauza unul alt tip de coronavirus

”A fost solicitată ambulanță necesitând IOT (n. R.: intubație orotraheală) la domiciliu după care, având în vedere călătoria recentă, transportul pacientului în clinica noastră”, scrie în fișa de transfer de la Balș către Spitalul Colentina-Clinica ATI.

Pacientul a fost transferat de la Balș la Colentina pe 13 martie, ora 14:30, în stare gravă. Aici, medicii din Colentina s-au întrebat de ce a fost adus la ei și au cercetat istoricul cazului.

”Am descoperit că pacientul s-a întors dintr-un spital din Milano, pe avion fiind transportat echipat cu mască cu filtru, combinezon și mănuși”, povestește un medic din Spitalul Colentina.  ”Bărbatul s-a aflat în Italia pentru a urma un tratament oncologic, o ședință de imunoterapie cu molecule biologice, iar evoluția bolii era una staționară”, adaugă el. Nu cancerul îi punea acum viața în pericol.

După 4 zile, carantinat la domiciliu împreună cu soția, românul a acuzat simptome ale infecției cu coronavirus: tuse, dificultăți de respirație, și a fost intubat, deoarece avea insuficiență respiratorie. 

”Suferea de cancer, dar nu avea metastaze la plămâni. În fișa de transfer s-a specificat că a ieșit negativ la două teste la COVID-19, dar a ieșit pozitiv la coronavirus comunitar”, a explicat aceeași sursă. 

Avea un alt tip de coronavirus

”Regula este următoarea: odată ce eliminăm diagnosticul de COVID-19, pacientul nu poate rămâne la Terapie Intensivă, la Balș, pentru că secția noastră, în timpul epidemiei, este rezervată în întregime cazurilor de CO-VID 19. Altfel, cazurile de ARDS s-ar fi tratat aici”, explică Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

În momentul în care testul de CO-VID 19 s-a negativat, conform protocolului, românul fost transferat în altă terapie intensivă. Avea un alt tip de coronavirus, cel care circulă în mod obișnuit în populația europeană și dă un fel de guturai de obicei. site news

Lasă un răspuns