foto twitter

(FOTO) Roboți pe post de barista în cafenea. Comanda, gata în şapte minute

Dacă înainte de pandemie, ideea de roboți pe post de ospătari era cam greu de crezut, iată că, în Coreea de Sud, tehnologia înlocuiește treptat forța de muncă umană. Așa se face că, pentru a ajuta la respectarea distanțării sociale, unele localuri utilizează roboţi, cum este cazul unei cafenele din oraşul Daejeon, Coreea de Sud.

Ce fac acești roboți

Noul barista robot din cafeneaua din Daejeon este amabil şi îşi croieşte rapid drum către clienţi. ”Iată ceaiul latte de rooibos şi migdale. Bucuraţi-vă de el! E chiar mai bun dacă îl amestecaţi”, spune acesta în timp ce o clientă întinde mâna spre tava instalată pe computerul alb şi strălucitor, în formă de capsulă.

Roboţii îi pot ajuta pe oameni să respecte distanţa fizică în public, este de părere Lee Dong-bae, director de cercetare în cadrul Vision Semicon, un furnizor de soluţii inteligente care a dezvoltat un barista robot împreună cu un institut ştiinţific administrat de stat.

”Sistemul nostru nu necesită contribuţia oamenilor de la comandă la livrare, iar mesele au fost rărite pentru a asigura mişcarea fără probleme a roboţilor, ceea ce se potriveşte cu actuala campanie de ‘neatingere’ şi distanţare”, a spus el.

Sistem pentru respectarea distanțării sociale

Sistemul, care foloseşte un braţ robotic pentru prepararea cafelei şi un robot pentru servire, poate prepara 60 de tipuri diferite de cafea şi serveşte băuturile clienţilor aşezaţi la mese. De asemenea, sistemul poate comunica şi transmite informaţii către alte dispozitive şi este dotat cu tehnologie de conducere automată pentru a calcula cele mai bune rute în interiorul cafenelei.

O comandă de şase băuturi a durat doar şapte minute. Singurul angajat uman din cafeneaua cu două etaje este un patiser care se ocupă, de asemenea, de curăţenie şi reumplerea recipientelor cu ingrediente.

Citește și Coronavirusul se tratează cu ritualuri voodoo în Haiti

”Roboţii sunt amuzanţi şi a fost uşor pentru că nu trebuie să preiei comanda”, a declarat unul dintre clienţi, Lee Chae-mi, student în vârstă de 23 de ani. ”Dar sunt şi puţin îngrijorat pentru piaţa muncii pentru că mulţi dintre prieteni au slujbe cu jumătate de normă la cafenele şi aceşti roboţi ar înlocui oamenii”, a adăugat el. site news

Lasă un răspuns