(FOTO) Medicii, prezentați ca Iisus Hristos Pantocrator în uriașe „icoane” stradale

În ultimele zile, în București și Iași, pe panourile publicitare stradale, au apărut mai multe imagini așa-zise ”icoane cu medici”, în care sunt schițați medici cu stetoscop și mască medicală, cu două sau patru mâini, copiate după modelul icoanelor ortodoxe Pantocrator, scrie Actualitatea TV.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat, pentru ştiripesurse.ro, următoarele:

”Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare penibilă situată sub semnul gros al prostului gust hrănit bulimic de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimat grotesc într-un „sfânt” cu aer hristic?

Icoane cu medici, revoltă în România

Nu este vorba, deci, doar despre un demers blasfemiator (care ar trebui în mod deschis asumat și revendicat, inclusiv în registrul finanțării și aprobării), ci și de o ofensă adusă categoriei profesionale atât de onorabile a medicilor, care, ca noi toți, nu se cred cu certitudine sfinți sau mântuitori improvizați și nu pretind un obscen cult public.”, a declarat Vasile Bănescu.

Şi actriţa Daniela Nane, soţia ambasadorului UNESCO la Paris, Adrian Cioroianu, s-a sesizat pe pagina sa de Facebook, spunând: „Până aici! Mi se pare odioasă această faptă și știu că vine un moment când cei care au contribuit la asta vor plăti greu blasfemia. Până atunci, cer instituțiilor abilitate să înlăture de urgență aceste mizerii din oraș. Și să nu credeți că ne țineți ocupați cu asta, ca să vi se voteze fărădeLEGEA, suntem cu ochii pe voi!”. site news

Citește și Cabinete stomatologice pentru copii, deschise în Capitală. Tratamentele sunt GRATUITE

Lasă un răspuns