(FOTO) „Lista roșie” a activităților care ne pot infecta cu coronavirus. Arafat: „Cele mai periculoase”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a dezvăluit, miercuri seara, 8 iulie, la un post de televiziune, ce activități sunt încadrate în zona de risc maxim de infectare cu coronavirus.

Arafat a citat o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății

În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase.

După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască – restaurantele în spațiu închis”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU spune că președintele Klaus Iohannis „are dreptate” când spune că în situația actuală a cazurilor de coronavirus în România nu se pune problema unei noi relaxări.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, un studiu efectuat de Texas Medical Association și dat publicității arată pe o scară de la 1 la 10 care este riscul de a te infecta cu noul coronavirus, în funcție de acțiunile pe care le întreprinzi. 

Risc moderat de infectare cu coronavirus

Risc de nivel 5-6 de infectare este dacă mergi la cumpărături într-un mall, mergi la cină la cineva acasă, mergi la plajă, lucrezi o săptămână într-o clădire de birouri sau înoți într-o piscină. 

Risc mai mare de infectare 

Un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus ar putea fi dacă mergi la un salon de înfrumusețare, mănânci în interiorul unui restaurant, participi la o nuntă sau la o înmormântare, îmbrățișezi sau săruți pe cineva. 

Risc major de infectare 

Specialiștii au analizat că un risc major de infectare reprezintă acțiuni precum exercițiile fizice la o sală de fitness, dacă mergi într-un parc de distracții sau la un film la cinema. Risc major mai reprezintă și participarea la evenimente sportive, precum un meci de fotbal, sau participarea la un concert cu o aglomerare foarte mare. site news

Citește și MAE lămurește situația românilor care tranzitează Austria

Lasă un răspuns