Foto: Justin Reynolds

(Foto) Imagini inedite din timpul unui exercițiu militar din România, lângă cetatea Enisala

În poligonul de la Bagadag, Tulcea, militari români şi americani au participat, zilele trecute, la mai multe exerciţii comune şi antrenamente.  

Șapte elicoptere militare Black Hawk aterizate pe un pisc, în apropierea cetății Enisala, au fost inmortalizate într-o fotografie iconică:

Foto: Justin Reynolds

„Soldaţi americani din compania Bravo, Divizia a 3-a Infanterie, au condus un asalt aerian vinerea trecută în poligonul de la Babadag. Marne Air este cea mai letală şi cea mai manevrabilă brigadă din Europa şi ne continuăm munca asiduă pentru a ne menţine disponibilitatea de a preveni agresiunea regională”, a transmis Brigada a 3-a de Luptă Aeriană a Aviaţiei SUA pe pagina de Facebook, alături de trei fotografii realizate de căpitanul Justin Reynolds.

Exercițiile militare s-au efectuat în apropiere de cetatea de la Enisala, singura fortăreaţă medievală rămasă în picioare între Dunăre şi Marea Neagră, iar în urma acestora rămân și câteva fotografii impresionante.

Antrenamentele s-au desfășurat fără ca militarii să intre în contact cu populaţia civilă şi cu respectarea distanţării sociale în contextul epidemiei de coronavirus.

În contextul epidemiei de coronavirus, deplasările militarilor americani între baza Mihail Kogălniceanu şi poligonul de la Bagadag s-au făcut sub supravegherea echipajelor de Poliţie Militară ale Forţelor Terestre Române, iar planificarea perioadelor de pregătire „s-a făcut în condiţiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19”. site news

Foto: Justin Reynolds

Lasă un răspuns