FOTO hotnews

(FOTO) Imagini din Centrul Vechi pe care nu credeai că le vei vedea vreodată. Cum arată după declararea stării de urgență

Altădată una dintre cele mai vii zone din Capitală, Centrul Vechi arăta, luni după-amiază, ca un loc bântuit. Epidemia de coronavirus a alungat aproape toți clienții barurilor, restaurantelor și magazinelor din zonă.

Magazine și restaurante închise, străzi pustii, câțiva turiști rătăciți și patroni care stau în fața prăvăliilor și vorbesc cu speranță despre ce ajutoare ar putea primi de la stat ca urmare a crizei economice care urmează.

Imagini de necrezut din Centrul Vechi

Peste 90% din afacerile din Centrul Vechi erau, luni, închise. Doar câteva baruri și restaurante mai primeau clienți, câțiva străini rămași probabil prin România pentru că nu au mai avut cu ce să se întoarcă acasă. Pe străzile din cartier, cei câțiva oameni care nu au ascultat sfaturile autorităților să rămână în casă poartă mască de protecție.

„În restaurantul grecesc de pe strada Gabroveni, am fost al treilea client pe toată ziua. La o altă terasă, nu intrase nimeni până la ora 15, băiatul de la bar mi-a spus că se pregătesc să închidă. Într-un magazin de suveniruri românești nu intrase nici măcar un client de dimineață. Mâine probabil că va rămâne închis, după cum zicea și vânzătoarea”, mărturisește un reporter hotnews.

În fața unui restaurant turcesc, trei patroni vorbeau despre ce ajutoare ar putea primi de la stat. Oricum nu știau nimic, doar își dădeau cu părerea. Niciunul dintre ei nu își deschisese, luni, prăvălia pentru că oricum nu aveau pentru cine să deschidă.

În Centrul Vechi, clienții (ăia puțin care au mai rămas) sunt obligați să se spele pe mâini și să se dezinfecteze, ca să intre în baruri, dar mulți refuză și pleacă.

Luni, președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență în România, pentru 30 de zile. site news

Lasă un răspuns