(FOTO) Firea vrea să dea lovitura cu 130 de autobuze hibrid. Cum arată, la 50 de milioane de euro

Gabi Firea vrea să dea lovitura cu 130 de autobuze hibrid. Primarul Capitalei laudă noile autobuze pe Facebook, cu „imagini în premieră” ale unui autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro Hybrid, parte din contractul de 50 de milioane de euro.

„Prototipul va reprezenta mărțișorul pentru București, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primăria Municipiului București va recepționa câte 20 de bucăți pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un numar de 130 de bucăți”, a scris Firea.

Contractul cu Mercedes Benz pentru 130 de autobuze hibrid a fost semnat în 2019 de Primăria Capitalei , iar valoarea este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Tipul de autobuz care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania, iar autobuzele care vor fi livrate dispun de garanție de tip Full Warranty timp de 8 ani şi 480.000 de km.

Detaliile tehnice ale celor 130 de autobuze hibrid

Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri (27 aşezaţi şi 65 în picioare) şi au următoarele dimensiuni: lungime de 12.135 mm, lăţime de 2.550 mm, înălţime de 3.120 mm, laţime uşi de acces de 1.250 mm şi o înălţime la urcare pentru toate uşile de 320 mm. Autobuzele vor fi echipate cu sisteme ABS, ASR (Sistem de protecţie anti-patinare) şi ESP (Program electronic de stabilitate).

„Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

Autobuzele hibrid sunt dotate cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.

Citește despre mizeria de nedescris în autobuzele lui Firea

Asemenea compartimentului călătorilor, o atenție specială a fost acordată și postului de conducere al șoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generație care îi cresc siguranța și confortul, îi reduc sursele de stres sau oboseală”, potrivit informațiilor comunicate de municipalitate. site newsLasă un răspuns