(FOTO) Firea visează cai verzi pe pereți, proiect SF care rezolvă traficul infernal din Capitală

Firea visează cai verzi pe pereți, proiect SF care rezolvă traficul infernal din Capitală. Primăria Capitalei vrea să decongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală – Prelungirea Ghencea – printr-un proiect de amploare – „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” – aflat în desfășurare, „în grafic”, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.

Firea visează cai verzi pe pereți, proiect SF care rezolvă traficul infernal din Capitală

Proiectul, însă, este în faza de început, pentru că încă nu s-au făcut expropierile. „Urmează demolările și începerea efectivă a lucrărilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

„În prezent se lucrează la infrastructura rutieră și se relochează și modernizează rețelele edilitare pe tronsonul cuprins între strada Brașov și Strada Râul Doamnei. În perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrării, de la strada Râul Doamnei până la strada Valea Oltului. Urmează demolările pe acest tronson și începerea efectivă a lucrărilor!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Care sunt planurile Primăriei Capitalei

Nouă arteră, care va avea aproximativ 6 km, este prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Primăria spune că se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Citește și Bogdan Stanoevici a fost dat afară de Firea, după ce și-a anunțat candidatura la Capitală

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centură Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură București. site news

Lasă un răspuns