WBUR

(FOTO) Donald Trump poartă mască în public, pentru prima dată

Pentru prima oară de la începutul pandemiei de coronavirus, președintele american Donald Trump a purtat o mască de protecție în public. El a mers la un spital militar de lângă Washington ca să discute cu militarii aflați acolo în îngrijire, dar și cu medicii și asistenții.

Președintele american a spus că într-un asemenea loc, protecția este necesară.

Trump a ales o mască personalizată

Nu a fost orice mască, ci una personalizată, albastru închis, în ton cu costumul, și cu sigla prezidențială brodată într-o parte. 

Donald Trump a spus că el niciodată nu a fost împotriva măștilor, ci doar că trebuie purtate la momentul potrivit.

Cu alte ocazii, Donald a declarat că nu va purta mască și chiar l-a luat peste picior pe rivalul său din alegerile prezidențiale, democratul Joe Biden, când acesta a apărut în public purtând mască. Atitudinea liderului de la Casa Albă pare să se fi schimbat însă de săptămâna trecută, când a declarat la Fox News că este total de acord cu măștile și chiar îi place cum arată când poartă mască.

Citește și Hagia Sophia, din nou moschee. Erdogan a semnat decretul

Unul dintre prietenii săi politici, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care avea poziții sceptice în privința coronavirusului, s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri zilnice. 66.000 de oameni au avut teste pozitive în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 3,3 milioane, dar a scăzut numărul deceselor. site news

Lasă un răspuns