FOTO twitter

(FOTO) Dincolo de criză. Graffiti de mari dimensiuni desenat pe iarbă, în Alpii Elvețieni

Un artist francez recunoscut pentru graffiti-urile sale de mari dimensiuni realizate pe iarbă, care se văd cel mai bine de la înălţime, şi-a prezentat, duminică, 26 aprilie, cea mai recentă creaţie, în Alpii Elveţieni, având o tematică legată de pandemia de COVID-19 şi înfăţişând o fetiţă care priveşte spre orizont, scrie Sky News.

Artistul Saype, pe numele său real Guillaume Legros, desenează astfel de imagini temporare şi biodegradabile pe diferite pajişti, de la Yamoussoukro, în Coasta de Fildeş, la Champ de Mars din apropierea turnului Eiffel în Paris. Printre cele mai cunoscute creaţii ale sale numărându-se cele înfăţişând copii sau un cadru apropiat cu strângerea a două mâini.

Denumită „Beyond crisis” (”Dincolo de criză”), noua sa creaţie desenată pe o pajişte din oraşul elveţian Leysin, înfăţişează o fetiţă aşezată, care completează un şir de figurine ţinându-se de mâini.

Graffiti pe 3000 de metri pătrați

„Fresca, desfăşurată pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, simbolizează construcţia unei lumi mai solidare şi mai plină de umanitate”, a precizat Saype într-o declaraţie.

Lucrarea a fost creată pe o poiană din apropierea orașului stațiunii Leysin, în vestul Elveției, folosind vopsea pulverizată derivată din cărbune și cretă.

Durata de viață a muncii sale va depinde de vreme și de regenerarea ierbii. 

„O estimăm între două săptămâni și o lună”, au spus artiștii la Keystone-SDA.

În 2019, Saype a fost listat de Forbes printre cele mai influente 30 de personalități europene sub 30 de ani în domeniul artei și culturii. site news

Lasă un răspuns