(FOTO + VIDEO) Cutremur în această dimineață! Cel mai puternic din ultimii 20 de ani

UPDATE 09:15 O replică a seismului, produs marți dimineață în Albania, a avut loc la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), înregistrând o magnitudine de 5,4 grade, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM), scrie Mediafax.

Mișcarea seismică a avut loc la două ore distanță față de cutremurul cu magnitudinea de 6,3 grade, produs la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

UPDATE 08:55 Potrivit Ministerului Sănătății din Albania, 150 de oameni au fost răniți în cel mai puternic cutremur din ultimii 20 de ani!

Știrea inițială

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit Albania în primele ore ale zilei de marţi. Având epicentrul în apropiere de capitala Tirana, acesta este cel mai puternic seism produs în ţară în ultimii 20 de ani, informează DPA.

Seismul a avut loc la ora 3.54 (2.54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de oraşul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 25 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS).

Potrivit datelor USGS, în ultimii 20 de ani, ţara a fost lovită de un singur cutremur cu o magnitudine mai mare de 6 grade în 2003, când un seism de 6,3 a avut loc la graniţa sa de sud cu Grecia, potrivit Agerpres.

Agenţia de presă italiană ANSA a anunţat că cutremurul a fost resimţit în regiunile Puglia şi Basilicata din sudul ţării.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8, care a avut loc la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Tirana la sfârşitul lunii septembrie, a rănit zeci de oameni.

Lasă un răspuns