Doua persoane considerate vindecate de coronavirus și externate, au fost internate din nou

(FOTO) Cum arată ambulanța anti-coronavirus, singura din România cu mediu steril ca într-o sală de operație. Este o izoletă uriașă pe roți

O companie clujeană a produs ambulanţa anti-coronavirus pentru transport pacienţi înalt contagioşi, lansată deocamdată ca prototip. Ambulanța a fost concepută în aşa fel încât să facă faţă cu succes oricărei ameninţări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau Covid-19.

Cum arată ambulanța anti-coronavirus

Ambulanţa a fost gândită iniţial pentru transportul pacienţilor cu Ebola, dar poate fi folosită şi pentru transportul pacienţilor cu Covid-19.  

„Am realizat un prototip, dar deocamdată nu am primit nicio solicitare din ţară. În cazul în care ni s-ar cere de urgenţă, am putea produce circa 30-40 într-o lună, dar ceea ce complică lucrurile în acest moment este blocajul din industria auto. Multe dintre piesele necesare sunt blocate undeva pe circuit sau nu se mai fabrică momentan, până când fabricile vor fi redeschise”, spune George Oşan, director al departamentului de producţie din cadrul companiei clujene. 

Preţul de pornire al unui astfel de vehicul este de 140.000 de euro, dar poate ajunge la 200.000, în funcţie de dotări. Autospeciala este construită pe un şasiu Mercedes Sprinter, cu tracţiune 4×4 modificată, şi concepută în aşa fel încât să facă faţă cu succes oricărei ameninţări virale, precum Ebola, tuberculoză, febră galbenă, gripă sau coronavirus.   

Ambulanţa pentru transport pacienţi înalt contagioşi încorporează materiale speciale şi tehnologii de vârf, menite să prevină răspândirea agenţilor patogeni şi să asigure protecţia personalului medical care gestionează cazul unui astfel de pacient.

Potrivit informaţilor oferite de companie, ambulanţa transportă practic o adevărată cameră de izolare. Capitonarea interioară este realizată din inox, ceea ce permite utilizarea celor mai puternici agenţi dezinfectanţi. Sistemul de filtre HEPA integrat şi dispozitivul care produce în interiorul ambulanţei presiune negativă, împiedicându-se astfel eliberarea agentului patogen în exterior, sunt doar câteva dintre elementele care le-ar putea oferi salvatorilor un avantaj notabil în această luptă cu un adversar despre care se cunosc încă prea puţine.

Singura din România cu mediu steril ca într-o sală de operație

Ambulanța poate funcţiona ca o izoletă uriaşă, transportând la locul unui incident până la 10 salvatori, şi putând prelua până la opt pacienţi în acelaşi timp – în diverse configuraţii – cu singura condiţie ca toţi să fie infectaţi cu aceeaşi tulpină de virus. Ambulanţa poate fi utilizată şi pentru transportul a 2 pacienţi pe tărgi cu cărucior, respectiv a unui pacient aflat într-un pat de spital.

În interior se creează un mediu steril precum în sălile de operaţie, iar un avantaj extraordinar al acestei carosări este timpul foarte scurt în care ambulanţa redevine operaţională de la un caz la altul, prin dezinfectarea completă.

Astfel, în maxim 30 de secunde sunt distruşi toţi agenţii patogeni din aer şi de pe suprafeţe, iar un ciclu complet de decontaminare se realizează în aproximativ 5 minute, putând fi dus la bun sfârşit chiar şi cu pacient în interior. site news

Lasă un răspuns