FOTO facebook

(FOTO) Așa arată „spitalul cu aripi” care luptă să țină în viață pacienții bolnavi de COVID-19

Germania a preluat mai mulţi pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare destul de gravă, din ţările vecine, pentru a-i trata în spitalele sale. Şase pacienţi din Bergamo, Italia, au fost transportaţi pe calea aerului, sâmbătă dimineaţă, la spitalele din Renania de Nord-Westfalia.

Pacienți cu COVID-19, transportați pe calea aerului

Pentru aceste operaţiuni, Germania foloseşte un Airbus A310 MedEvac, o adevarată secţie de terapie intensivă cu aripi. Avionul aparţine Forţelor Aeriene Germane.

Airbus A310 MedEvac a fost construit pe platforma unui Airbus A310 Multi Role Tanker Transport (MRTT), scrie airlinestravel.ro.

Italia are, în prezent, peste 10.000 de decese și numără mai mult de 90.000 de cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în ultimele 24 de ore, au mai murit 889 de oameni și s-au înregistrat încă 5.974 de noi îmbolnăviri, potrivit bilanțului comunicat de autoritățile italiene, sâmbătă seara. 

Astfel, în Italia au fost confirmate până acum 92.472 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, 10.023 au murit și 12.384 s-au făcut deja bine (vineri erau 10.950 de persoane însănătoșite).

Asta înseamnă că Italia are active în prezent 70.065 de cazuri. Este țara cel mai crunt lovită de pandemia de coronavirus, având de trei ori mai multe decese decât China, țara unde s-a înregistrat primul focar de Covid-19.

Nici Germania nu a scăpat de noul COVID-19. Au fost raportate 56200 de cazuri, dintre care doar 400 de persoane au murit din cauza virusului.

Dacă cifrele sunt reale, înseamnă că sistemul medical nemțesc a reușit să facă față situației. În acest context, Germania s-a oferit să preia o parte din cazurile grave înregistrate în Italia. site news

Lasă un răspuns