Fotbalul românesc este în doliu. A murit Ionuț Popa!

Fotbalul românesc este în doliu după ce l-a pierdut pe unul dintre cei mai experimentați și charismatici antrenori. Ionuț Popa a încetat din viață astăzi, la 67 de ani la Spitalul Județean Arad.

Antrenorul fusese adus acolo în 9 iunie, după ce suferise un stop cardio-respirator și a avut nevoie de manevre de resuscitare. A fost ulterior transferat în secția ATI, unde a stat în comă, apoi în moarte cerebrală. Până astăzi, când medicii au constatat decesul. Cauza: un nou stop-cardiorespirator.

A renunțat la fotbal tocmai din motive medicale

Ionuț Popa trăia pentru sport. Dar problemele medicale l-au obligat să renunțe la activitatea în fotbalul românesc în 2019. La începutul anului s-a simțit rău, a fost consultat de mai mulți medici din țară și străinătate. Ulterior, în martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus antrenorului restricții clare legate de stilul de viață. Și a fost obligat să renunțe la activitatea sa la UTA.

Starea sa de sănătate s-a degradat ulterior. Și, în pofida mai multor investigații, în țară și străinătate, nu a fost găsită o cauză certă. Și, implicit, din păcate, nici soluția de a schimba lucrurile.

O viață dedicată fotbalului

Născut pe 17 aprilie 1953, la Pesac (județul Arad), Ionuț Popa împlinise 67 de ani. Din care, cea mai bună parte, i-a dedicat fotbalului. A evoluat ca jucător la Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

La echipa din urmă și-a început cariera de antrenor. A condus apoi grupări precum Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit la UTA și a promovat în Liga 1 cu aceasta. A trecut ulterior pe la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Pentru ca ultima grupare să fie tot echipa de suflet, UTA Arad, între aprilie 2018 și iunie 2019. Ultimul meci în care a stat pe bancă la UTA a fost cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Lasă un răspuns