Fotbalistul care a fugit de-acasă, după explozia de la Cernobîl, spune că pandemia cu COVID-19 este mult mai puternică, pentru că a cuprins întreaga lume!

Andrei, pe vremea când juca în Premier league

”Am avut aceeași teamă și când aveam nouă ani – atunci am părăsit casa în mare grabă, împreună cu familia, și ne-am mutat la Kiev, din pricina exploziei Centralei nucleare de la Cernobîl”, își amintea vedeta fotbalului ucrainean, din perioada anilor ’90-2000, Andrei Șevcenko. ”Acum trecem prin aceleași vremuri grele și trăim cu speranța că lucrurile se vor îmbunătăți. Trebuie să avem încredere în deciziile pe care le iau guvernele”, este de părere Andrei.

Așa a fost la Cernobîl, în 1986…

COVID-19 este peste tot, în lume!

O comparație puțin forțată, aș spunea, între explozia nucleară de la Cernobîl și pandemia de COVID-19, pentru că efectele celor două nenorociri sunt total diferite – îmbolnăvirile și decesele produse de această explozie au fost limitate, aș spune, făcându-se resimțite la distanțe de câteva zeci sau sute de kilometri, pe când COVID-19 a cuprins toată Europa și Asia, cele două Americi, de Nord și de Sud, a intrat un pic și în Africa, ba chiar și în Australia și Canada, zone largi de pe glob, unde s-au înregistrat zeci, sute și mii și îmbolnăviri, dar și decese. Sigur, fotbalistul își amintește cu groază ce a trait în 1986, pentru că avea doar 9 ani și toate temerile lui au fost amplificate.

Personalul medical, definiția eroilor de astăzi!

”Eu locuiesc acum în afara Londrei și stau în casă de 10 zile. Adevărații eroi ai acestor zile sunt cei care fac parte din personalul medical din întreaga lume, ei sunt în prima linie”, a mai spus Șevcenko, un fotbalist care a câștigat cinci titluri naționale cu Dinamo Kyev, unde și-a încheiat cariera în 2012. A mai activat în Serie A italiană, cât și în Premier League – a câștigat Liga Campionilor cu AC Milan, în 2003, iar în 2004 a primit Balonul de Aur.

Medicii, adevărații eroi ai acestor zile

  

Lasă un răspuns