foto facebook

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav

Fostul papă Benedict al XVI-lea este grav bolnav, după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania, a raportat, luni, 3 august, ziarul german Passauer Neue Presse, citându-l pe biograful papei.

Benedict, în vârstă de 93 de ani, a devenit foarte fragil, iar vocea sa abia se aude, a spus biograful Peter Seewald cotidianului.

Dar, la o întâlnire cu Seewald, sâmbătă, 1 august, Benedict, născut în Germania, părea optimist și a spus că ar încerca să scrie din nou, dacă își va recăpăta puterea, a spus raportul, care precizează că fostul papă suferă de zona zoster, scrie Mediafax.

Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe.

Benedict a venit în Bavaria natală în iunie pentru a-i face o ultimă vizită fratelui Georg Ratzinger, în vârstă de 96 de ani, care a și murit la scurt timp după aceea.

Vezi noua listă INSP: 41 de țări, incluse în „Zona galbenă”

Aceasta fost prima călătorie a lui Benedict în afara Italiei din 2013, anul în care a demisionat. Fostul papă a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican după retragerea sa. site news

Lasă un răspuns