www.unsplash.com

Fostul episcop din Huși este reţinut de procurorii ieşeni pentru act sexual cu un minor

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huși, a fost reţinut, joi, 21 mai, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar de act sexual cu un minor.

Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă a fost reţinut joi de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, potrivit unor surse din anchetă.

„La data de 21.05. 2020 s-a dispus prin ordonanță reținerea suspectului Onilă Cornel, fost episcop de Huşi, pentru săvârşirea unor infracţiuni la viaţa sexuală”, a declarat Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

„Să sperăm că nu o să fie emis acest mandat de arestare, nu prezintă niciun pericol public. Prea sfințitul Corneliu neagă acuzațiile vehement, este vorba doar de declaraţia părţii vătămate şi a fratelui acestuia”, a spus avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran.

Faptele ar fi fost săvârşite în 2016.

Și preotul Sebastian Jitaru a fost adus, joi, la audieri, în dosarul în care în care fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reținut. Avocatul lui Jitaru susține că preotul are calitate de suspect.

„Clientul pe care eu îl asist şi îl reprezint, domnul Jitaru şi-a rezervat dreptul la tăcere. Are calitatea de suspect momentan”, Carmen Codreanu, avocatul lui Jitaru. site news

Lasă un răspuns