Fostul director Transelectrica, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru că și-a falsificat CV-ul

Fostul director Transelectrica, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru că și-a falsificat CV-ul. Judecătoria Sectorului 1 București a decis ca “inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani și 8 (opt) luni închisoare” pentru înșelăciune și uz de fals.

Fostul director Transelectrica, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare

De asemenea, instanța a mai decis “desființarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica București, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia”. Decizia poate fi atacată cu apel.

Amintim că acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Fostul director Transelectrica și-a falsificat CV-ul, unde susține că a absolvit Politehnica

Contactat de Edupedu.ro și întrebat dacă a absolvit Universitatea Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Eu sunt într-o ședință la Sibiu, luați legătura cu colegii mei”.

Citește și Cinci directori români, bonusuri nesimțite, deşi profitul companiei creşte cu doar 1% în 2020

La insistențele Edupedu.ro și la precizarea jurnalistului că răspunsul durează câteva secunde, Carașol a declarat: “Nu pot să vorbesc. Vă mulțumesc!”, și a închis telefonul.

Carașol a fost din 2018 directorul Sucursalei de Transport București a Transelectrica. În perioada 2006-2015 a lucrat la Enel, iar din 1993 până în 2006 a fost electrician la Electrica Muntenia Sud. A absolvit Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria. site news

Lasă un răspuns