Fosta soţie a boss-ului de la Amazon, donații de 1,7 mld. dolari

Miliardara MacKenzie Scott, fostă Bezos, „se laudă” că a donat aproximativ 1,7 miliarde de dolari din averea sa, evident în scop caritabil, pentru mai multe organizaţii din lumea largă, după ce a început încă de anul trecut să îşi dedice viaţa cauzelor nobile, scrie CNN, citat de Mediafax.

MacKenzie a făcut, ieri, o actualizare a implicării sale pentru diverse cauze pe site-ul medium.com, unde a anunţat, de asemenea, că şi-a schimbat numele de familie cu numele de fată, în urma divorţului de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

După despărțire ea a primit un sfert din acţiunile Amazon ale lui Bezos, cu o participaţie de 4%. Concret, MacKenzie a primit 35 de miliarde de dolari „bani în mână” la vremea respectivă. Valoarea netă a averii sale este estimată în prezent la aproximativ 60 de miliarde de dolari.

„Ca mulţi dintre voi, am fost martora primei jumătăţi a anului 2020, care a produs un amestec de durere în suflet şi groază. Ceea ce mă umple de speranţă este gândul la ce am putea face dacă fiecare dintre noi ar reflecta asupra a ceea ce putem oferi“, a scris ea.

Apoi, a început să povestească cum a împărţit 1,7 miliarde de dolari în donaţii. De bani, au beneficiat 116 organizaţii, care se concentrau pe cauze ca rasismul, LGBTQ+, democraţie funcţională şi schimbări climatice.

Printre organizaţiile pe care le-a sprijinit se numără Fundaţia de apărare şi educaţie legală NAACP, Fundaţia Obama, Centrul prezidenţial George W. Bush, RAINN şi Fundaţia Europeană pentru Climă.

MacKenzie Scott a semnat iniţiativa Giving Pledge anul trecut. Iniţiativa lansată de Warren Buffett şi Bill şi Melinda Gates îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să cedeze o mare parte din averile pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.

Lasă un răspuns