Fosta șefă a Agenției Antidoping, Grațiela Vâjâială, nu mai primește Indemnizație de merit, pe motiv că a pus România în lumină proastă!

Este o acuzație destul de gravă, îndreptată împotriva fostei directoare a Agenției Naționale Antidoping, care îi umbrește întreaga activitate în domeniu: 22 de ani la conducerea Laboratorului de Control Antidoping de la București și 13 ani în fruntea Agenției Naționale Antidoping. Scandalul a fost extrem de mare, pentru că doamna Vâjâială a fost acuzată că a ascuns probele a trei halterofili, care fuseseră depistați pozitiv, la diferite substanțe interzise, dar și pentru faptul că în cazul morții fotbalistului dinamovist Patrick Eckeng n-ar fi scos la iveală toate probele.

Momentul când fotbalistul Patrick Eckeng s-a prăbușit pe teren

La instalarea sa în funcția de ministru al Sportului, Ionuț Stroe s-a declarat un luptător împotriva dopingului. În noiembrie 2019, când a ajuns în fruntea sportului, Grațiela Vâjâială nu mai conducea Agenția Națională Antidoping, dar primea Indemnizație de merit, cam din 2010, dacă nu mă-nșel, după ieșirea la pensie, în cuantum de câteva mii de lei bune. Stroe a găsit de cuviință ca toți cei care primesc aceste compensații financiare, de merit, pentru performanțe sau altele, sunt obligați să aibă un comportament exemplar în societate, să merite acești bani, pentru care România face eforturi destul de mari. În cazul Grațielei Vâjâială, ministrul a găsit de cuviință că foata șefă antidoping a făsut statul român de râs, a pus în lumină proastă Agenția Națională Antidoping, care a și fost suspendată de Agenția Mondială, drept pentru care i-a retras Indemnizația de merit!

Grațiela Vâjâială susține că este nevinovată

Sigur, decizia pare corectă, mai ales din punctul de vedere al celor ce stau de ani buni la coadă, ca să prindă și ei un loc pe lista cu bani, doar că subiectul Grațiela Vâjâială nu a fost dezbatut și combătut cu toate probele pe masă. Și spunem asta, pentru că doamna în cauză spune că i s-a dorit demult plecarea, că eliminarea ei ar avea și un iz politic, în fine, Vâjâială n-a fost lăsată să se apere, iar asta dă naștere la interpretări. Și încă ceva, dacă Stroe a-nceput să facă controale la aceste liste cu indemnizații și alte premieri, atunci îl invităm să ducă acțiunea până la capăt, poate mai sunt și alți premianți care nu prea au ce căuta pe acele liste!

P.S. Trebuie să spunem că noul șef al Agenției este fostul arbitru de fotbal Cristi Balaj, un personaj cunoscut în lumea sportului intern, dar și internațional.

Cristi Balaj cinduce, acum, Agenția Națională Antidoping

Lasă un răspuns