Fost șef în Poliție dezvăluie mafia locativă de la Brașov: case pentru judecători, procurori și funcționari din Primărie

Gabriel Florescu, fostul șef la Biroului pentru Combaterea Criminalități Organizate Brașov dezvăluie mafia de la RIAL Brașov. El pleacă de la cazul unui brașovean care avea în îngrijire un copil autist și pe care primarul l-a amenințat că îi ia copilul pentru că a fost nemulțumit de spațiul care i-a fost repartizat. Gabriel Florescu vorbește despre mafia de la RIAL la care autoritățile au închis până acum ochii. Florescu arată cu degetul spre primarul Scripcaru. Prin repartizarea unor sedii generoase partidelor politice, procurorilor și judecătorilor acesta și-ar fi asigurat imunitate în fața legii.

Cazul de la care a plecat totul: tatăl cu copil autist, amenințat și umilit de primar

Florescu povestește în postarea de pe pagina de Facebook cum un brașovean, Constantin Stan, tatăl unui copil cu autism a cerut o locuință socială. I s-ar fi repartizat o locuință total nepotrivită pentru îngrijirea unui copil cu o asemenea afecțiune. Când părintele ar fi reclamat acest pucru la Primărie, primarul Scripcaru s-a enervat. Cu sprijinul directorului de la Protecția Copilului Brașov, primarul l-ar fi amenințat că, dacă nu se mulțumește cu spațiul primit, îi va fi luat copilul.

Timp de un an ar fi durat conflictul dintre primar și părintele aflat la mila municipalități. Acum Brașoveanul vrea să-și caute dreptatea și a sesizat DNA-ul. Urmare a umilințelor la care a fost supus un am de zile, bărbatul s-a hotărât să le povestească autorităților tot ceea ce știe despre caracatița RIAL Brașov

Află ce dramă trăiește familia pădurarului din Mamamureș, ucis de mafia lemnului.

Casele primăriei, folosite ca șpăgi mascate pentru mafia procurorilor și polițiștilor

Comisarul-șef povestește despre folosirea RIAL-ului drept instrument de masare a unor șpăgi pe care dezvoltatorii imobiliari le plăteau primarului. MIta era pentru ca acesta să le elibereze autorizații de construire fără a fi eliberate PUZ-uri. Iar PUZ-urile urmau a fi realizate doar după finalizarea construcțiilor. Aceste nereguli au ajuns și în atenția Prefecturii Brașov care, însă, „a pus batista pe țambal”. Deasemenea DNA a început o anchetă în acest caz, dar cercetările se desfășoară anevoios.

Citește și ce mare dușman al lui Liviu Dragnea este gată să revină în PSD.

„Este normal să nu aibă locuințe pentru cazuri sociale primarul Brașovului, pentru că a repartizat de la RIAL locuințe de serviciu către procurori și judecători precum și către clientela politică. La început au fost cu chirie pe chirii modice, apoi au fost vândute la prețuri neevaluate la cursul imobiliar al pieței. Deasemenea, partidele politice care au bătut palmă cu edilul. Au primit sedii de partid cu chirii simbolice (că doar este de la stat și nu contează sumele încasate).

Altă manevră dubioase, sediile pentru partide și pentru mafia acestora

Într-o clădire generoasă de pe str Lungă se află sediul PNL, pentru care se plătește o chirie către RIAL mai mult decât modică. Apoi au fost date diferite birouri către consilieri ai primăriei, unde ar trebui să-și facă întâlnirile cu cetățenii și unde se plătesc chirii nesemnificative. Au fost repartizate deasemenea, anumite birouri pentru organizațiile de cartier și acestea cu sume minore, (că doar sunt de la stat, nu ?!).

Cam toți reprezentații Consiliului de Administrație ai RIAL (care au fost schimbați în funcție de necesități) au beneficiat direct sau prin interpuși de spații comerciale, locuințe. Cert este că la RIAL nu s-a auzit niciodată de reactualizarea prețurilor de vânzare sau de închiriere a prețul pieței… Dar dacă tot sunt banii statului, ce mai contează ?!

„Când s-au terminat locuințele RIAL, au apărut locuințele cerute de primărie de la dezvoltatorii imobiliari. Acestea au intrat ca donație la primărie și au fost repartizate către procurori, judecători, angajați ai primăriei și diferiți apropiați ai primarului. De unde locuințe sociale pentru cazuri sociale ? Oare aceste locuințe primite de procurori și judecători au făcut autoritățile să tacă și să nu vadă nimic?!.”, a scris fostul șef al BCCOA Brașov pe Facebook. site news

Lasă un răspuns