Fost primar, de la închisoare la un pas de libertate

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, condamnat în anul 2017 la 6 ani de închisoare cu executare, a fost propus pentru liberare condiţionată. Dosarul său este înscris pe rolul Judecătoriei Deva şi are ca prim termen data de 23 decembrie, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată. În prezent, Muntean se află închis în Penitenciarul Deva şi munceşte la biblioteca închisorii.

Mircia Muntean , condamnat în două dosare

 Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012. În anul 2012, Muntean a fost ales deputat, iar în anul 2016 a câştigat, din nou, Primăria Deva, pe care a condus-o până în 2017.

 Mircea Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare. În anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut că obiect un schimb de terenuri. Mircia Muntean a mai fost condamnat ulterior de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 deoarece a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar site news.

Lasă un răspuns