Fost concurent Vocea României și X Factor, ținut în carantină într-un loc mizerabil, plin de fecale și fără dezinfectant

Imagini șocante dintr-un internat din Lugoj, locul unde sunt ținuți în carantină instituționalizată mai mulți români întorși din străinătate în plină pandemie de COVID-19.

Carantină în focar de infecții

Fostul concurent de la Vocea României și X Factor, Cezar Dometi, a publicat imagini din locul în care se află de când s-a întors din Germania. Internatul este plin de mizerie, toți folosesc aceeași baie, sunt doar câteva persoane care folosesc măști sau mănuși.

Într-o postare șocantă făcută pe pagina sa de Facebook, Cezar Dometi dezvăluie ce s-a întâmplat cu el de când a revenit în țară și în ce condiții mizere trebuie să stea 14 zile. 

„Eu am venit din Germania asumat, știind că o să fiu băgat în carantină. Am zis, 14 zile e ok. După îmi pot continua misiunea.

Germania este țara care după cum bine știm, face parte împreună cu alte țări din zona ROȘIE. Mi s-a spus de dimineață (de la 4 la 1 pm) de cum am ajuns în vama Cenat, cum că ne vor băga în carantină în cea mai apropiată locație de unde avem domiciliul. (Am semnat și o declarație pe propria răspundere cu privire la acest lucru) Lucru care s-a întâmplat, din câte știu cu o parte din cei prezenți în vama în intervalele orare menționate mai sus.

Noi fiind un grup de 6 persoane, pe noi ne-au lăsat ultimii pentru repatrierea noastră. La momentul ăla am fost așa: 2 din Iași, 1 din Petroșani, 1 din Drobeta, 1 persoană din Constanța și eu din București.

Internat transformat în loc de carantinare

Din nefericire pentru 4 dintre noi, lucru pe care l-am aflat la fața locului, a fost să aflăm cu stupoare că locul în care suntem „carantinați” este un internat (deasupra noastră fiind chiriași cu o intrare separată față de a noastră). Pentru mine nu asta este problema!! Deci, continuați să citiți!!!

Locația este în incinta liceului tehnologic „Valeriu Braniște”. La intrarea în internat este mizerie. Mizerie ce prezintă dovezi clare de focar de infecție + animale nedomesticite(iubesc animalele) care împrăștie gunoaiele zi de zi prin curte pentru că nu există vreo persoană care să facă asta.

Condițiile de „cazare” sunt următoarele. Câte 4 în cameră (1 dintre noi a fost trimis ieri în Constanța), paturi separate și decente.

Situație strigătoare la cer

Fără dezinfectant în cameră, prosoape sau vreun mijloc prin care ni le putem procura singuri. Mâncarea este ok, de 3 ori pe zi.
Baia este la comun cu restul de persoane venite din zona roșie (minimum 20 + O SINGURĂ FATă din Spania dacă nu mă înșel, restul bărbați domiciliați din această zonă)
un nr de 3 chiuvete, 3 dușuri comune + 4 toalete mizere și pline de fecale, fără vreun instrument de curățare la momentul respectiv.

Intrările în cameră se fac de pe un hol comun. Nu poartă toți măști și mănuși, iar din câte știu eu, există cel puțin un domn în vârstă care prezintă simptome COVID19 (tuse seacă, din păcate nu pot să-i iau temperatura😒) și cu care împărțim toate cele menționate mai sus.

Da, am atras atenția dar încă nu s-a întâmplat nimic. Noi nu prezentăm (deocamdată) nici un fel de simptome, dar eu și colegii cu care sunt în cameră împărtășim imaginea cum că nu vrem să agravăm oricum situația datorită acestor improvizații. Totul este gestionat de mai marii oameni care sunt la cârma puterii și iau decizii.

Știu situația din țară, știu că nu suntem singurii în această situație. Dar măcar dacă eram repartizați în zona noastră, puteam primi produsele și materialele de care avem nevoie ptr a ne ușura situația”, spune Cezar Dometi. site news

Lasă un răspuns