Ford şi Dacia cresc ritmul

Ford şi Dacia cresc ritmul: la Mioveni se va lucra și sâmbăta, la Craiova în trei schimburi. Uzina Dacia revine la producţia de şase zile pe săptămână, pentru prima dată în 2020. Pentru a creşte producţia, dar şi pentru a asigura noile măsuri de siguranţă. Iar Ford România revine la producţia în trei schimburi şi în uzina de motoare, alături de cea de automobile, anunță Ziarul Financiar.

„Ca în fiecare an, producţia în cele două uzine s-a reluat după pauza de vară. Perioadă în care au avut loc lucrări de mentenanţă şi modernizări necesare pentru noile proiecte. Toate măsurile implementate pentru protejarea sănă­taţii angajaţilor, dialogul permanent cu autorităţile locale şi partenerul social, ne-au per­mis reluarea producţiei în condiţii de securitate. Cadenţa uzinei este de 1.313 vehicule/zi. Iar din această săptămână se va lucra şi sâmbăta. Pentru a asigura măsuri de protecţie consolidate împotriva virusului COVID-19. Nu avem angajaţi în şomaj teh­nic“, au declarat oficialii Automobile Da­cia. Planul companiei este de a ajunge la 1.400 de maşini pe zi în cursul lunii septembrie.

În cadrul uzinei Ford de la Craiova la operaţiunile de presaj se lucrează din luna iulie în 21 de schimburi pe săptămână, trei schimburi pe zi, şapte zile pe săptămână. Tot în iulie americanii au revenit la producţia în trei schimburi în cadrul uzinei auto, iar de luna aceasta revin la trei schimburi şi în uzina de motoare EcoBoost.

Lasă un răspuns