Ford reia etapizat, începând cu data de 4 mai, producția de la Craiova

Ford Craiova va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare, scrie Agerpres. Ford a anunţat, marţi, reluarea graduală a producţiei de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, începând cu data de 4 mai.

Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în şomaj tehnic

Conform unui comunicat al Ford România, angajaţii vor fi anunţaţi de supervizorul sau team leader-ul lor dacă este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

„Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri. Dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora”, se menţionează în comunicat. Angajaţii vor trebui să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a se permite accesul în uzină.

Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Dacă răspunsul este da la toate întrebările, angajatul poate veni la serviciu. Dacă răspunsul este da la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul nu poate veni la serviciu.

El va primi informaţii suplimentare pe care trebuie să le urmeze. La fiecare poartă de acces, vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febră.

Angajaţii Ford Craiova, protejaţi

Pentru a-i proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină. Angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 metri faţă de cei din jur.

Ei sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate. Cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă (frigidere, cuptoare cu microunde) nu vor fi puse în funcţiune. Chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise. Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască pe faţă. Iar în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică.

Compania a suplimentat nu numai materialele de curăţare, Dar şi frecvenţa acestor activităţi în întreaga fabrică, începând cu luna trecută. Angajaţilor li se va oferi acces la materiale de curăţare corespunzătoare. Acest lucru pentru a se asigura că îşi pot păstra curate propriile zone de lucru. Dar şi că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.

Reguli pentru transportul personalului

Compania a contactat furnizorii de transport interni şi externi şi le-a comunicat să asigure suficiente autobuze/tramvaie pentru transportul public. Cât şi curse speciale suplimentare. Acest lucru deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%.

În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult două persoane într-o maşină, Respectiv şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.

Ford Craiova va produce măşti de faţă

Comunicatul mai precizează că Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui purtate de oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei.

„Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei”, precizează reprezentanţii companiei.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020. Iar pe parcursul acestei perioade beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază. Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. site news

Lasă un răspuns