Focar imens de COVID-19, la o fabrică de confecții: 25 de bolnavi, peste 500 de oameni izolați

Peste 500 de sibieni sunt în izolare sau în carantină, după ce, la o fabrică de confecții din orașul Sibiu, a fost identificat un focar de COVID-19. 25 de angajați bolnavi sunt internați în trei spitale.

Focar imens de coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a trimis, miercuri, 19 august, către Prefectura Sibiu, raportul anchetei epidemiologice efectuate în focarul depistat însă din 8 august într-o fabrică de confecții din oraș.

„În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, identificate în perioada 30 iulie – 09 august”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

DSP Sibiu a dispus izolarea în spitale a cazurilor pozitive, astfel că cei 25 de bolnavi sunt internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, la Secția Boli Infecțioase, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu și în Spitalul General CF Sibiu.

De asemenea, s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacți de serviciu și 360 persoane din familiile celor depistați pozitiv, notează Mediafax.

Activitatea firmei, suspendată

Activitatea firmei de confecții a fost suspendată până în 21 august, dată la care Serviciul de Control în Sănătate Publică va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de reluare a activității în data de 24 august.

Citește și Un prefect vindecat de COVID a donat sânge pentru prelevarea de plasmă

„În toată această perioadă de suspendare a activității li s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin intermediul medicului de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific. Dezinfecția întregii locații s-a efectuat în data de 10 august cu o firmă autorizată”, a mai spus Ștefan.

În fabrica de confecții unde s-a dezvoltat focarul de COVID-19 lucrează 240 de persoane. site news

Lasă un răspuns