Floyd Mayweather vrea să devină antrenor – lumea boxului spune că americanul trebuie să aibă multă răbdare, până va scoate un alt pugilist ca el!

Zilele trecute, fostul mare boxer profesionist Floyd Mayweather, campion mondial la cinci categorii de greutate diferite și considerat un geniu defensiv al scrimei pugilistice, a anunțat că vrea să devină antrenor, ba chiar cu pretenția de a ajunge unul din tehnicienii cei mai buni din lume. Doar că de la vorbe la fapte, drumul este extrem de lung, mai ales că are multe istorii în jurul lui, unele scrise, altele încă în viață, de la care ar trebui să ia multe pilde.

  • Bunăoară, Ramil Ray Arcel, considerat și astăzi ca fiind unul din cei mai mari maeștri de colț, chiar dacă au trecut 26 de ani de la moartea sa. Americanul, născut din părinți evrei, emigranți din  Rusia, mama, și România, tatăl, a antrenat vreme de 60 de ani, timp în care a scos la lumină douăzeci de campioni mondiali, printrei ei numărându-se Larry Holmes, Roberto Duran, Ezzard Charles sau Max Baer! Arcel, care era considerat și un fel de Solomon al Boxului, din pricina vorbelor sale înțelepte, spunea că antrenorul este la fel de bun, ca elevul pe care îl antrenează. ”Nu contează câte știi tu, ca antrenor, dacă luptătorul tău este un anonim, atunci și tu ești la fel”, spunea Arcel, printre altele.
Ramil Ray Arcel
  • Eddie Futch este un alt tehnician legendar din Statele Unite ale Americii, prin mâna căruia au trecut 21 de campioni mondiali, nume care au făcut istorie în boxul profesionist – Joe Frazier, Ken Norton, Michael Spinks, Larry Holmes (aceștia fiind și boxerii care l-au învins pe Marele Muhammad Ali), Riddick Bowe, Marlon Starling și să ne amintim și de primul său încoronat la semimijlocie, din anul 1958, Don Jordan.
Eddie Futch
  • Manny Steward este un alt tehnician uriaș, dacă pot spune așa, pentru că a reușit să ducă spre victorii, în cariera sa de la colțul ringului, 40 de campioni mondiali, printre ei numărându-se Hilmer Kenty, Ernesto Espana, Thomas Hearns, Ray Sugar Leonard, Roberto Duran, Lennox Lewis sau Vladimir Klitschko
Manny Steward
  • În sfârșit, dar nu pe ultimul loc, este binecunoscutul Angelo Dundee, antrenor care i-a condus în ring pe Muhammad Ali, pe Sugar Ray Leonard, Carmen Basilio și alții
Angelo Dundee

Se spune că luptătorii fac antrenori, nu invers!

Floyd Mayweather trebuie să știe că toți acești mari tehnicieni, care au șlefuit zeci de campioni mondiali, n-au făcut performanțe de top, ca boxeri, ba unul dintre ei nici n-a simțit emoția pătratului cu corzi: Arcel a avut câteva lupte cu un anonim, după care s-a retras din ring, din pricina unei accidentări mai grave  – a fost atacat în propria casă și lovit cu o bară de fier; Eddie Futch ar fi vrut să treacă la profesioniști dar nu l-a lăsat inima, care era slabă, pentru efortul din ringul bărbaților adevărați; Manny Steward a fost cel mai aproape de profesionism, mai ales că a avut o frumoasă carieră la amatori, dar n-a făcut pasul; Angelo Dundee nu are  o carieră în box, nici nu se știe dacă a intrat vreodată în ring, în schimb a avut inițiativa ca, împreună cu fratele său, să deschidă o sală de antrenamente, unde a avut de-a face cu toți marii campioni ai vremii.

Voi transforma broaștele în prinți!

În ciuda acestor exemple din jurul său, Floyd Mayweather este convins că poate transforma broaștele în prinți: ”Un antrenor adevărat își dorește să scoată tot ce este mai bun din luptătorul său, ba chiar își împinge elevul la limita extremă”, spunea Mayweather, încercând să devină un al doilea Solomon din boxul mondial. Cubvintele lui, însă, nu au acoperire, nu sunt profunde, ca cele ale lui Ray Arcel. Probabil că răbdarea lui Mayweather va fi întinsă la maxim, iar în acel moment își va da seama că nu va face niciodată un alt boxer ca el! Noi așteptăm ca multiplu campion mondial să ne contrazică și să-și etaleze elevul sau elevii, în ringul unde se câștigă centuri cu diamante!

Lasă un răspuns