unsplash

Firmele industriale germane aticipează o creștere a producției în următoarele luni. „Sectorul industrial – motorul economiei Germaniei – revine treptat pe drumul cel bun”

Criza economică indusă de coronavirus a afectat firmele industriale germane, care se așteaptă ca producția să crească ușor în următoarele luni, arătat un sondaj al institutului Ifo publicat luni.

„Sectorul industrial – motorul economiei Germaniei – revine treptat pe drumul cel bun”, a declarat Klaus Wohlrabe, liderul departamentului de sondaje de la Ifo. Indicatorul a crescut la 15,4 puncte în august, de la 14,3 puncte în iulie.

Firmele de inginerie se așteaptă, pentru prima dată în mai mult de un an, la o creștere a producției, în timp ce producătorii de automobile văd încă producția în creștere, deși nu la fel de optimiști ca luna precedentă.

Oficiul Federal de Statistică va publica datele producției industriale pentru luna iulie la 06:00 GMT, economiștii chestionați de Reuters prognozând o creștere de 4,7%. Datele publicate vineri au arătat o creștere a comenzilor în iulie.

Germania a raportat, de la începutul pandemiei, 251,724 de cazuri de infectare și 9.401 de decese, însă la această dată, numai aproximativ 16.000 de cazuri mai sunt active. site news

Lasă un răspuns