www.pexels.com

Firma de avocatură a unor mari vedete a fost atacată de hackeri

Grubman Shire Meiselas & Sacks, site-ul firmei de avocatură, folosită de vedete de top, printre care Rod Stewart, Robert De Niro, Madonna, Lady Gaga, Elton John și U2, a fost atacat de hackeri, care susțin că au sustras 756 de gigabyte de date, inclusiv contracte și e-mailuri, relatează BBC.

Infractorii cibernetici cer bani și au prezentat o captură de ecran cu un contract al Madonnei, scrie Mediafax.

Firma de avocatură din New York spune că și-a notificat clienții și că lucrează cu experți în securitate cibernetică.

Nu se știe exact ce sumă cer hackerii și dacă firma de avocatură negociază cu ei.

Site-ul companiei afișa, marți, 12 mai, doar un logo, dar înregistrările site-ului arată o listă de clienți cu peste 200 de persoane și companii de top.

Printre muzicieni se numără Sir Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lady Gaga, Lil Nas X, The Weeknd, Madonna, U2 și Drake. Alți clienți sunt Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James și Mike Tyson.

În ianuarie, hackerii cunoscuți ca REvil sau Sodinokibi au atacat compania de schimb valutar Travelex cu ransomware.

Ransomware-ul este una dintre cele mai mari probleme în securitatea cibernetică, un tip de software rău intenționat, care criptează datele până la plata unei răscumpărări, de obicei într-o cripto-monedă.

Compania de securitate cibernetică Emsisoft spune că hackerii au postat imagini online ale unui contract pentru Madonna’s World Tour 2019-20 complet.

Hackerii au încărcat, de asemenea, o imagine a unui director de date cu foldere denumite după clienți. Postarea unui eșantion de date furate se face ca o modalitate de a demonstra că s-a întâmplat atacul cibernetic și pentru a face presiuni asupra victimei ca să plătească răscumpărare. site news

Lasă un răspuns