Firea pune lacăt pe parcurile din București, după ce au supărat-o imaginile cu românii ieșiți la plimbare

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a intervenit, luni seara, la România TV, prin videoconferinţă, pentru a discuta măsurile adoptate de autorităţi pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a făcut un apel la toţi cetăţenii capitalei să respecte recomandările autorităţilor şi a anunţat şi cum îi ajută instituţia pe care o conduce. 

Firea ia măsuri drastice

„Recomandările trebuie să fie luate foarte în serios. Persoanele care nu lucrează în servicii vitale, trebuie să lucreze de la domiciliu, cu acordul angajatorului. Nu cred că este cazul să ajungem la măsuri foarte aspre, ca cetățenii să simtă că autoritățile au o atitudine agresivă. Doar împreună putem să ne salvăm, nu sabotându-ne unii pe alții.

Ceea ce s-a întâmplat în weekend, oamenii și-au pus viața în pericol și au pus presiune pe sistemul de sănătate. În momentul în care antreprenorii au înțeles să diminueze sau să stopeze activitățile, cum să nu înțeleagă cei care nu au ceva vital de făcut pentru societate sau pentru ei înșiși?

Venim în sprijinul seniorilor din capitală sau pentru familiile monoparentale. Avem și un TelVerde. Le ducem mâncarea direct acasă celor care nu au pe nimeni să-i ajute”, a spus Firea.

Primarul Capitalei, apel la președinții de asociații

„Îi rugăm pe președinții de asociații să ne contacteze, dacă știu că au în blocurile lor cazuri. Avem și cantină socială în zona Grivița, dar nu vrem să o aglomerăm. M-am sfătuit cu mai mulți bucureșteni. Unii sunt supărați că s-ar putea să sufere toți din cauza unora care nu respectă recomandările.

Pe de altă parte, am văzut cu toții ce s-a întâmplat în weekend. Am decis ca săptămâna asta să lăsăm parcurile deschise, pentru că oricum e vremea urâtă și nu cred că se înghesuie lumea în parcuri. Dar săptămâna viitoare vom lua și această decizie, dacă nu se vor respecta aceste recomandări”, a conchis primarul Capitalei. site news

Lasă un răspuns