FOTO Facebook

Firea: Peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paști

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că, în Bucureşti, peste 500 de cadre medicale sunt cazate în spaţiile puse la dispoziţie temporar de PMB, iar în măsura în care vor exista noi solicitări din partea spitalelor, Municipalitatea este pregătită să crească imediat capacitatea de cazare.

Cadrele medicale stau departe de familii și prieteni, din cauza riscului de infectare

„Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la Spitalul Marie Curie.

Cadrele medicale sunt transportate între spital şi unităţile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură şi alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curăţenie, spălătorie. În măsura în care vor exista în continuare solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiţi să creştem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziţie”, afirmă primarul general, în comunicatul citat.

„Aici au venit primii medici, chiar a doua zi după ce s-a instituit starea de urgență, iar aceasta a fost prima unitate hotelieră care a înțeles că este necesar să sprijine personalul medical, să le asigurăm spații în perioada de repaus. Felicităm colectivul pentru curajul cu care s-au implicat. Măsura este una foarte benefică, având în vedere că aici contaminările sunt la nivel zero”, a declarat şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Exemplu de bună practică

La rândul său, directorul medical ASSMB, Ablachim Turkeș a precizat: „Numărul de cazuri crește, iar noi trebuie să ne gândim la toate cadrele medicale, din toate spitalele care tratează pacienți Covid-19. Avem cereri și de la Spitalul Universitar de Urgență, și de la alte spitale.”

Citește și Activitatea piețelor Berceni Sud, Gorjului și Titan 2 – Miniș, suspendată de ANPC

Directorul General al ASSMB, Vasile Apostol a spus că „Municipiul București a fost și la acest capitol exemplu de bună practică, pentru că a realizat nevoia acestui serviciu încă dinainte să fie confirmat primul cadru medical infectat. Unele unități hoteliere oferă toate serviciile – masă, curățenie, dezinfectare – dar avem și spații pentru care Primăria Capitalei asigură serviciile de catering, spălătorie, curățenie și nebulizare periodică a spațiilor. În total, pentru cazare și toate aceste servicii am alocat peste 3,5 milioane de lei.” site news

Lasă un răspuns