Firea anunță record de gravide în București, după perioada de izolare!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, 28 iulie, un număr record de gravide în București, după perioada de izolare. Edilul arată că, în iunie și iulie, s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină.

PMB, alături de gravide

„Record de gravide în București, după perioada de izolare! În lunile iunie și iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul ‘Voucher Materna’, lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă”, a scris pe Facebook Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Ea a anunțat că, până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro.

„Consider că este un program esențial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, își pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esențiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preț.

Citește și Masca în aer liber, luată în calcul de Orban: „Există risc de răspândire”

Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vară. Acest fapt ne demonstrează încă o dată că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsă de bani, nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele necesare”, a adăugat primarul general al Capitalei. site news

Lasă un răspuns