Firea anunță alianță cu PRO România la București: se prefigurează proiect comun PSD-Ponta la alegeri

Este aproape oficial. PSD și PRO România vor face alianță la alegerile locale. Gabriela Firea a declarat, luni, că o alianță între PSD și Pro România la alegerile locale ar fi binevenită. Liderul PSD București a precizat că au existat discuții preliminare în acest sens, iar în următoare perioadă ea se va materializa, conform Mediafax.

„Da, o alianță este binevenit pentru locale. Sperăm să se întâmple acest lucru. Am avut discuții preliminare și în perioada următoare vom materializa”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea CEx al PSD de luni de la Parlament, întrebată despre subiect.

Firea și Ciolacu militează pentru o alianță cu Ponta

Încă din luna decembrie a anului trecut, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu nu excludea varianta unui proiect comun al social-democraților cu Pro România la viitoarele alegeri.

Citește și proba oficială că majorarea salariilor și dublarea alocațiilor au fost abandonate de PNL.

Iar acum câteva săptămâni, informația era anticipată pe capital.ro. „Gabriela Firea își dorește un nou mandat de primar al Capitalei, dar și mai multă influență în partid. Din acest motiv, până acum, ea nu s-a alăturat total niciuneia dintre cele două tabere care se luptă pentru preluarea puterii în PSD. Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu? Cei doi erau prieteni până nu demult, dar acum sunt adevărați rivali. Ambii sunt susținuți de părți ale sistemului, adică de apropiați ai serviciilor de informații.

Cu cine merge fosta jurnalistă Antena 3. Probabil cu învingătorul, oricare ar fi el. Iar dacă acesta nu-i va îndeplini dorințele, probabil îl va ataca imediat și ca schimba tabăra, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte ocazii.

Ce efecte ar produce în capitală înțelegerea PSD-PRO România

Până atunci, însă sursele Capital susțin că Gabriela Firea a pus la punct o alianță cu Pro România și Victor Ponta pentru București. Daniel Florea, primarul Sectorului 5 ar urma să fie scos din ecuația politică. În locul lui va fi impus drept candidat, Ștefan Pirpiliu, fost membru PD-L, actual lider al Pro România Sector 5.

Vezi și ce spune liderul USR, cine poate să o bată pe Firea la alegeri.

Alegerile Gabrielei Firea ar putea stârni un scandal imens în partid. Asta pentru că sunt mulți cei care nu-l mai doresc pe Victor Ponta în apropierea butoanelor social democrate. Fostul premier are acum partidul slăbit după ce nume grele au părăsit formațiunea pe care reușise să o crească destul de mult.”, scria capital.ro. site news

Lasă un răspuns