Firea acuză sabotaje PNL după ce două sectoare au rămas fără căldură, Orban îi răspunde că termoficarea Capitalei e praf

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotaje PNL. E vorba despre sabotarea sistemului centralizat de termoficare. Asta după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

„Sabotaje faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Firea se pricepe și la intervenții tehnice și este expertă în sabotaje

Ea a spus că nu crede în varianta unei erori tehnice. Asta pentru că diferenţa de temperatură este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca „o mare avarie”.

Citește și declarația-șoc a primarului care spune că, dacă nj bei, nu prea ai ce face în orașul lui. 

„Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparținând Ministerului Economiei, au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti. Manevrele au constat în modificarea debitului ce a determinat creşterea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajaţii companiei fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt, a adăugat sursa citată.

Orban îi explică de ce i-a căzut sistemul de termoficare în cap

Liderul PNL i-a răspuns indirect de la distanță, de la conferința filialei municipale a partidului. Orban a criticat actualul sistem de termificare folosit în Bucureşti.El a spus că trebuie preluate modele din alte mari oraşe. „Primăria Bucureştiului a avut posibilitatea să acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor primare de energie termică. A pierdut aceşti bani pentru să este incompetentă şi nu are capacitatea să deruleze niciun proiect seros pentru Bucureşti.”

Vezi ce ce spune Orban despre învestirea noului Guvern, ce crede că va face PSD.

„Nu poţi să rezolvi problemele bucureştenilor dacă tu sifonezi banul public în lefuri nesimţite ale unor companii inventate şi populate cu clientela politică PSD. Dacă sifonezi banul public în vouchere şi bairamuri care nu folosesc cu nimic localităţii. Problemele esenţiale ale Bucureştiului trebuie rezolvate. Nu avem bază de date urbană. Nu avem cadastru făcut (…) nu avem un plan clar de reţele subterane”, a afirmat premierul. site news

Lasă un răspuns